Recenzarea la domiciliu se amână pentru câteva zile, înainte să înceapă
Recenzarea la domiciliu se amână pentru câteva zile, înainte să înceapă

Recenzarea la domiciliu se amână pentru câteva zile, deși trebuia trebuia să înceapă de marți, 31 mai. Mai este nevoie de timp pentru adaptarea sistemelor informatice situației în care recenzorii trebuie să vină din casă în casă și să bată la ușa celor care nu s-au autorecenzat în prima etapă aa recensământului.

De acum înainte, recensământul se va desfășura, prin interviuri faţă în faţă iar datele vor fi introduse în tabletele recenzorilor.

Momentul a mai fost amânat cu câteva zile, până pe data de 3 iunie, deoarece recenzorii nu au fost instruiți până în acest moment, iar tabletele nu au fost racordate la baza de date, relatează B1TV.

Institutul Național de Statistică a precizat că 47% din populația țintă s-a autorecenzat până în 27 mai. Recezarea pe teren va începe vineri.

„Sunt două cauze principale. În primul rând, recenzorii trebuie să își recunoască mai întâi sectorul pe care îl au alocat și să identifice, pe baza datelor preluate deja, care sunt locuințele unde trebuie să meargă și ce persoane sunt acolo. Totodată, recenzorii mai trebuie să stabilească și un grafic de recenzare”, a precizat purtătorul de cuvânt al INS.

„Trebuie încă 2-3 zile ca să poată fi făcută adaptarea de sistem între cel folosit la autorecenzarea online și cel folosit pe tablete, atunci când cei 20.000 de recenzori din toată țara vin acasă la oameni”, a adăugat Vladimir Alexandrescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *