Recompense pentru gunoi oferite de primarul unei localități din Covasna
Recompense pentru gunoi oferite de primarul unei localități din Covasna

Recompense pentru gunoi. Primarul unei localități din Covasna oferă recompense pentru cetățenii care fac poze sau filmează când alte persoane aruncă gunoi pe domeniul public. Primarul comunei Barcani, din județul Covasna, spune că va oferi suma de 100 de lei din propriul salariu. Stimulentul financiar va fi acordat cetățenilor care prezintă „dovezi clare” în acest sens.

Primarul a susținut că au fost deja montate camere de supraveghere în zonele unde se aruncă frecvent gunoaie, în scopul sancționării celor care încalcă legea, relatează B1TV.

Edilul a mai precizat că va păstra confidențialitatea celui care sesizează aceste fapte.

Privind celelalte zone în care nu am reușit încă să amplasăm camere video, din salariul meu, voi oferi recompensă 100 lei pentru persoanele care vor veni cu dovezi clare și concrete (foto/video) cu cei ce abandonează deșeuri în păduri, drumuri lăturalnice, câmpuri sau cursuri de apă! Promit că voi păstra confidențialitatea celui ce sesizează aceste fapte!”, a scris primarul pe Facebook.

Zilele trecute, elevii comunei Barcani au strâns aproape 3 tone de gunoaie. Drept recompensă, echipa câștigătoare a primit suma de 5.000 de lei pentru organizarea unei excursii de 2 zile, la care se adaugă și transportul gratuit.

,,Ne-am alăturat programului național „Curățam România” și am reușit să colectăm și de data aceasta o cantitate considerabilă de deșeuri, în jur de 3-4 tone. Un lucru îmbucurător, nu a mai fost cantitatea de anul trecut, dar totuși a fost, o să continuăm în acest fel, până când suntem convinși că aceste cantități o să scadă considerabil. S-au curățat șanțurile ce aparțin drumului județean 121A, de la intrarea în localitate, până sus în „Vârful Agăului”, incluzând zona serpentinelor și zona din sus de „La Vica”!”, a scris primarul pe pagina de socializare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *