Sindicaliștii lui Rădoi se gândeau la lichidarea fizică a lui Cătălin Drulă
Sindicaliștii lui Rădoi se gândeau la lichidarea fizică a lui Cătălin Drulă

Sindicaliștii lui Rădoi se gândeau la lichidarea fizică a ministrului transporturilor, Cătălin Drulă, și pregăteau o chetă pentru a plăti câțiva rackeți care să ducă treaba la bun sfârșit.

Sindicaliştii de la metrou conduși de Ion Rădoi ar fi luat în calcul să apeleze la serviciile unor racheţi pentru a-l lichida pe Cătălin Drulă, ministru al Transporturilor din timpul grevei de la metrou care a blocat Capitala, în martie.

Punem preț pe două capete: Drulă și directorul (Ştefan Paraschiv, director Metrorex – n.r.). Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace. Păi, altfel, nu se mai poate. Ajungem la disperare”, a spus unul dintre sindicaliști pe un grup de WhatsApp unde se dezbăteau strategiile pentru a pune presiune pe ministrul Transporturilor în vederea renunțării la desființarea magazinelor din stațiile de metrou.

Conform rechizitoriul din dosarul penal, acelaşi sindicalist mai propunea ca fiecare angajat de la metroul bucureştean să doneze câte 1.000 de lei, astfel încât să se strângă suma de 1 milion de euro pentru plata rackeţilor, relatează B1TV.

Pe grupul de WhatsApp al salariaţilor Metrorex, Cristian Cozonac, unul dintre angajaţii apropiaţi de Ion Rădoi, a venit cu ideea angajării unor rackeţi ucraineni, ”ceva de calitate”.

Hai pe ei…Cât costă niște racheţi d-ăia ucraineni? Hai naiba să punem preț pe capetele lor. 5.000 de angajați, dacă donează fiecare 1.000 lei, facem vreun milion de euro. Și luăm ceva de calitate. Punem preț pe două capete: Drulă și directorul ( Ştefan Paraschiv, directorul Metrorex de la acel moment -n.r.). Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace. Păi altfel nu se mai poate. Ajungem la disperare”, a propus Cristian Cozonac, au stabilit procurorii în anchetă.

Un alt angajat al Metrorex – Nicu MTX – a propus o grevă spontană, astfel încât sindicatul să nu poată fi acuzat că a oprit metroul: „Cum ar fi ca în semn de protest mecanicii refuză să mai iasă cu trenurile în circulație pentru că au fost amenințați că li se taie din salariu. La o grevă spontană nu poate fi acuzat sindicatul…mecanicii nu pot fi dați afară deoarce nu ai pe cine să angajezi în loc. Așa o (cuvânt obscen) și Drulă cu amenințările”, scria angajatul Nicu pe grup.

Pe data de 24 martie 2021, pe acelaşi grup de WatsApp, Cristian Cozonac a postat următorul mesaj, referindu-se la ministrul Cătălin Drulă și la directorul general Ștefan Paraschiv: „Dacă și dă afară, şi taie și din bani… trebuie să îi omorâm…la propriu”. Iulian Popescu l-a avertizat să nu mai spună așa ceva nici în glumă, pentru că sunt supravegheați.

Tot în acea perioadă, Ion Rădoi l-a contactat pe fostul ministru PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, „acesta din urmă susținându-l în demersurile sale, sfătuindu-l să dea în judecată primăria pentru abuz și Metrorex pentru despăgubiri”, arată procurorii DNA.

Greva de la metrou. Ion Rădoi, acuzat de folosirea influenței și șantaj

Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou, a fost plasat sub control judiciar pentru folosirea influenței și pentru șantajarea ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, și a directorului Metrorex Ștefan Paraschiv.

Rădoi și-ar fi folosit influența pentru a menține chioșcurile la metrou chiar și după 2018, an în care a expirat contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma sindicatului. Din închirierea chioșcurilor ilegale, Rădoi ar fi obținut 10 milioane de lei.

El e acuzat și că i-a șantajat pe Cătălin Drulă și Ștefan Paraschiv prin blocarea transportului subteran pe 26 martie, pentru a-i forța să renunțe la evacuarea spațiilor comerciale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *