EDUARD NOVAK
EDUARD NOVAK

Imagini halucinate cu ministrul sportului, Eduard Novak, care a ajuns într-o ipostază jenantă, în direct la TV, după ce a fost rugat de moderatorul Dan Bucura să spună versurile imnului național al României, „Deșteaptă-te române!”. Demnitarul a venit ulterior cu o reacție pe Facebook, în care a reproșat faptul că a fost pus să recite „ca un copil”.

Eduard Novak conduce Ministerul Tineretului și Sportului din 2020, fiind membru UDMR, scrie prosport.ro.

Imaginile survin într-un context sensibil, în care Novak a avut o reacție referitor la scandalul provocat de naționala României de hochei, ai cărei jucători au intonat imnul Ținutului Secuiesc după meciul cu Ungaria la Cupa Mondială.

Faptul că Novak nu a știut să ducă la capăt prima strofă a imnului a stârnit reacții dure în online, iar multe din ele nu pot fi reproduse în acest text, transmite publicația online de sport.

„O să încep eu, continuați dumneavoastră! «Deșteaptă-te române, din somnul cel de moarte / în care te-adânciră barbarii de tirani». Vă rog (să continuați – n. red.)…”, a spus jurnalistul Dan Bucura.

În cele ce au urmat, ministrul Eduard Novak a râs inexplicabil. Uluit, gazetarul a continuat versurile și i-a mai oferit o șansă ministrului să își salveze imaginea, dar acesta a ignorat-o.

„Acum ori niciodată, croiește-ți altă soarte / La care să se închine… Și cruzii tăi dușmani!”, a completat Dan Bucura.

„Așa ceva te lasă fără cuvinte… Am 24 de ani de presă, dar una ca asta n-am mai văzut. Vorbim de un ministru al României!”, a scris Dan Bucura, după momentul penibil cu Novak.

Versurile imnului României au fost scrise de Andrei Mureșanu (1816-1863), iar muzica a fost compusă de Anton Pann (1796-1854).

Eduard Novak, reacție după gafa de la TV: „M-am simțit penibil”

„Domnule Dan Bucura,

Vă mulțumesc pentru că m-ați invitat la emisiune, însă m-am simțit penibil ca, în calitatea mea de singur campion paralimpic și mondial al României, căruia i s-a cântat și care a cântat Imnul țării în atâtea competiții, să fiu pus să recit ca un copil.

Cu siguranță, dacă aș fi recitat, nu s-ar fi rezolvat problema de fond a sportului românesc.

Mai jos, emisiunea despre strategia și realitățile acestui domeniu.”, a declarat Novak pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *