nicușor dan
nicușor dan

Nicușor Dan îi face iresponsabili pe cei din USR și avertizează că se pot pierde fonduri UE pentru unele proiecte să fie întârziată sau chiar anulată, după ce rectificarea bugetului Primăriei București a căzut la vot. Consilierii USR au votat împotrivă, iar cei de la PSD nu au participat la ședință.

„O modificare în finanțarea prin Ministerul Dezvoltării (care a făcut eforturi să strângă banii la sfârșit de an) necesita o rectificare minoră a bugetului Municipalității, care să fie votată de Consiliul General. PSD nu a participat la ședință, iar o parte din consilierii USR nu au votat rectificarea. Astfel, rectificarea nu a trecut la vot”, anunță Nicușor Dan, luni seara, într-o postare pe Facebook.

Nicușor Dan spune că rectificarea era necesară pentru absorbția primei tranșe de 260 milioane de lei, bani europeni, pentru 100 de tramvaie, contract aflat în execuție.

„Exista riscul ca finanțarea europeană să fie reziliată sau cel puțin întârziată 2-3 luni, cu complicații administrative pentru Minister și pentru Primărie. Primăria urma să plătească în plus penalități furnizorului pentru întârziere la plata facturilor emise”, arată Nicușor Dan.

Edilul Nicușor Dan spune însă că pare să fi fost găsită o soluție alternativă la „votul nefericit” din Consiliul General. „Colegii din executiv au lucrat toată după-amiaza ca să găsească o soluție după votul nefericit de azi din Consiliul General (…) Pare că executivul din Primărie a găsit soluția alternativă, vom avea confirmarea mâine (marți – n.r.). Asta nu șterge iresponsabilitatea acțiunii de azi a consilierilor care au lipsit sau care nu au votat”, punctează Nicușor Dan, luni seara, în postarea de pe Facebook.

Ce spune USR după anunțul lui Nicușor Dan

Rectificarea negativă anunţată de Nicuşor Dan este menită să scadă bugetul Capitalei în aşa fel încât să dea impresia că primarul general şi-a atins ţintele pe care le-a anunţat în prima jumătate a acestui an, afirmă USR. Uniunea Salvaţi România susţine că „suma totală pe care vrea să o taie” edilul este de 324 milioane de lei.

„Rectificarea negativă anunțată de Nicușor Dan este menită să scadă bugetul Capitalei în așa fel încât să dea impresia că primarul general și-a atins țintele pe care le-a anunțat în prima jumătate a acestui an. Suma totală pe care vrea să o taie este de 324 milioane de lei. Practic, primarul Nicuşor Dan vrea să reducă, cu 3 zile înainte de sfârşitul anului, bugetul destinat investiţ

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *