Redeschiderea restaurantelor doar pentru vaccinați se pregătește în Slovacia, ca măsură de revigorare a sectorului ospitalității, serios afectat de pandemie, la fel ca peste tot în lume. Relaxarea se aplică și persoanelor care au trecut recent prin boală, dar există o limită a numărului de oameni care pot sta la o masă.

Potrivit noilor reglementări anunțate luni de către guvernul Slovaciei, maxim 4 persoane ce nu sunt din aceeași gospodărie vor putea sta la aceeași masă.

Totuși, cetățenii nevaccinați vor putea achiziționa băuturi și feluri de mâncare sau alimente pentru a le consuma în altă parte. În schimb, printre interdicțiile care rămân în vigoare se numără și carantina de noapte, în intervalul 22:00 – 05:00.

Așadar, în acest interval, doar deplasările urgente, în interes de serviciu sau justificate sunt permise. În intervalul de carantinare, produsele restaurantelor sau magazinelor vor fi livrate doar prin intermediul serviciilor de food delivery.

Redeschiderea restaurantelor doar pentru vaccinați, cu alte restricții

O interdicţie a reuniunilor de peste şase persoane din gospodării diferite rămâne în vigoare, atrăgând, de asemenea, criticile partidelor de opoziție acuzând guvernul actual că folosește această măsură pentru a limita protestele antiguvernamentale, relatează B1Tv.

În ciuda ratei relativ ridicate de infectare din luna decembrie, au fost făcuţi o serie de paşi pentru a deschide afacerile, muzeele, galeriile, expoziţiile şi librăriile.

Sunt aplicare restricţiile diferite de la un caz la altul, în unele cazuri fiind suficient un test negativ, iar în altele fiind necesar certificatul de vaccinare. Chiar și așa, magazinele esențiale sunt deschise pentru toată lumea.

Slovacia are o populaţie de circa 5,5 milioane de locuitori, dintre care mai mult de 1,9 milioane au fost vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă.

Guvernul slovac a lansat o loterie a vaccinării, pentru a stimula interesul populaţiei să se vaccineze anti-COVID-19, la fel ca și în România.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *