Referendum LGBT. Referendumul cu privire la măsurile pro minorități
Referendum LGBT. Referendumul cu privire la măsurile pro minorități

Referendum LGBT. Referendumul cu privire la măsurile pro minorități sexuale va fi organizat în Ungaria, la inițiativa premierului Viktor Orban. Politicienii cer opinia poporului maghiar cu privire la măsurile pro-LGBT+ propuse de la vârful Uniunii Europene.

Marți, Parlamentul de la Budapesta a adoptat o rezoluție care va împuternici guvernul să organizeze un referendum privind comunitatea „curcubeu”. Cele patru întrebări pentru referendum au fost deja aprobate, relatează B1TV.

Astfel, anul viitor ungurii vor f întrebați dacă sunt de acord cu organizarea de seminarii despre orientarea sexuală în școli fără acordul părinților, dacă sunt de părere că procedurile de schimbare de sex ar trebui promovate în rândul copiilor și dacă publicitatea, respectiv conținutul media care ar putea influența orientarea sexuală ar trebui prezentat tinerilor fără vreo îngrădire.

Referendum LGBT. Proiectul care prevede protejarea copiilor din Ungaria a provocat mari tensiuni în rândul activiștilor LGBT+. Extremiștii „curcubeu” susțin că expunerea copiilor în fața valului de informații LGBT+ trebuie să fie o prioritate în UE, chiar cu riscul producerii unor schimbări majore în plan fizic și psihic în rândul tinerilor.

Viktor Orban este la putere din anul 2010 în Ungaria, membră UE din 2004. Opiniile sale cu privire la LGBT+ cât și politica migranților au deranjat liderii UE.

Nu vom renunța la dreptul de a ne apăra granițele, de a opri migranții… Insistăm că în Ungaria căsătoria este între un bărbat și o femeie, un tată este un bărbat și o mamă este o femeie… Și ei ar trebui să ne lase copiii în pace”, a declarat Orban, luna trecută.

Guvernul de la Budapesta încurajează creșterea natalității, motiv pentru care a anunțat noi măsuri pentru sprijinirea tinerelor familii.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *