Imnul „Trei culori” a răsunat de Ziua Națională la Târgu Ocna
Imnul „Trei culori” a răsunat de Ziua Națională la Târgu Ocna

Imnul „Trei culori” a răsunat de Ziua Națională la Târgu Ocna. Este vorba despre imnul României din perioada comunistă, dar nu varianta adaptată de autoritățile de atunci, ci cea originală, spune primarul localității.

La festivitățile de acolo a răsunat atât imnul de stat, cât și imnul Republicii Socialiste România. Primarul Cristian Aurelian Ciubotaru spune însă că a fost folosit cântecul original, compus de Ciprian Porumbescu, și nu varianta imnului RSR, care are textul modificat, relatează Digi24.

Imnul „Trei culori”. La ceremonia organizată în centrul orașului au participat mai mulți oficiali, iar totul a durat în jur de o oră, timp în care s-a auzit inclusiv melodia Trei Culori, care a fost folosită ca imn de stat al României înainte de 1989, cu textul modificat.

Primarul din Târgu Ocna, Cristian Aurelian Ciubotaru: „Să nu deformăm realitatea. Orașul-stațiune Târgu Ocna este încărcat de istorie și tradiția este ca să se organizeze Ziua Națională a României de 1 decembrie. Evenimentul de anul acesta a fost transmis live și pe canalul de Facebook a orașului Târgu Ocna și înregistrarea este publică. La manifestare au fost și alte persoane care probabil au înregistrat și transmis acțiunea desfășurată în oraș.

În cadrul evenimentului, lucrurile au decurs astfel: salutul meu de deschidere, a fost introdus drapelul României care a fost primit în dar de la niște distinși oficiali zilele trecute când ne-au vizitat stațiunea.

Pe momentul când a sosit drapelul a fost derulată melodia «Trei culori», scrisă de poetul Ciprian Porumbescu. După care eu am transmis și a fost intonat live imnul de stat al României, «Deașteaptă-te, române!», de către o distinsă colaboratoare a centrului cultural.

Melodia nu a fost acel imn modificat, fostul imn din perioada comunistă”.

Tricolorul”, cunoscut și sub numele „Trei culori”, a fost imnul național al Republicii Socialiste România din anul 1977 și până la Revoluția din 1989. A fost înlocuit cu „Deșteaptă-te, române!”, cântec patriotic compus în perioada Revoluției de la 1848.

Imnul de Stat al R.S.R. are același titlu și aceeași muzică cu cântecul original compus de Ciprian Porumbescu, dar are un text modificat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *