Un jandarm din Garda de Onoare un moment înălțător de 1 Decembrie
Un jandarm din Garda de Onoare un moment înălțător de 1 Decembrie

Un jandarm din Garda de Onoare a oferit un moment înălțător de Ziua Națională a României. Jandarmul a oferit un recital la pian, la 1700 de metri altitudine. El a cântat la pian imnul României, de pe Vârful lui Roman, din Munții Căpățânii, județul Vâlcea.

„Cu rădăcinile adânc înfipte în pământul istoriei, poporul român este un miracol, după cum spunea Gheorghe I.Brătianu. Să-l trăim zi de zi cu toată fiinţa noastră, iar azi, când sărbătorim una dintre clipele de graţie ale istoriei sale să-i spunem României la mulţi ani, o urare rostită ca un legământ. Să fim uniţi, să fim solidari să fim puternici”, a spus jandarmul.

Un jandarm din Garda de Onoare a cântat la pian din vârf de munte. Videoclipul compus din mai multe cadre surprinse cu o dronă a fost distribuit pe pagina oficială de Facebook a Jandarmeriei Române și a fost însoțit de un mesaj cu prilejul Zilei Naționale:

„Pe oricare munţi ne-ar purta paşii, la malul oricărei mări ne-am afla, dacă am ajunge locuitori ai oricărei capitale sau ne-am retrage într-un sat din oricare ţară, am putea să fim aproape unii de ceilalţi în orice moment, amintindu-ne că suntem români. Poporul nostru a dovedit în repetate rânduri profunzimi nebănuite, precum ale mării. A rămas puternic pe dinaintea numeroaselor vitregii întâmpinate de-a lungul timpului, precum munţii.

Solidaritatea ne-a ajutat să izbândim. Am rămas uniţi, reuşind, astfel, să trecem peste dificultăţile oricărei perioade, ceea ce ne oferă speranţa că vom depăşi greutăţile de acum aşa cum le-am depăşit şi pe cele din trecut. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”

VIDEO AICI

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *