Alocarea banilor pentru drumuri s-a făcut anul acesta fără baroni locali
Alocarea banilor pentru drumuri s-a făcut anul acesta fără baroni locali

Alocarea banilor pentru drumuri de la Ministerul Transporturilor s-a făcut anul acesta după necesități, a spus ministrul transporturilor, Lucian Bode, și nu după influența vreunui baron local, cum a făcut guvernarea anterioară. Sunt necesare investiții în drumurile naționale, pentru că nu sunt decât 900 de kilometri de autostradă, a explicat Lucian Bode.

„Vom continua să investim în drumurile naţionale din România, pentru că sunt foarte importante în economia mobilităţii între reţelele principale, între autostrăzi, dar în acelaşi timp, ţinând cont de faptul că avem în România aproape 900 de kilometri de autostradă şi 16.000 de kilometri de drum naţional, este clar că este o nevoie foarte mare de a investi în reţeaua de drumuri naţionale. Anul acesta am reuşit să reabilităm aproape 1.300 de kilometri. Anul acesta am avut bugete corect repartizate către DRDP-uri (direcţiile regionale de drumuri şi poduri – n.r.). Bugetele noastre nu au mai urmărit puterea unui ‘baron’ local, aşa cum făceau cei dinaintea noastră. Din păcate, banii pentru reabilitarea drumurilor naţionale urmăreau influenţa politică a unuia sau altuia în Guvern. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în acest an, pentru că am constatat, pe de o parte, că banii care au mers în anumite direcţii nu au rezolvat problema infrastructurii, din păcate, iar DRDP-urile din Ardeal, în special, au fost în permanenţă văduvite de resurse. În consecinţă, am alocat resurse corect către fiecare DRDP şi către fiecare secţie de drum în parte, astfel încât reţeaua de drumuri să fie întreţinută şi reabilitată”, a declarat marți ucian Bode.

Alocarea banilor pentru drumuri. Ministrul transporturilor a fost prezent de 1 decembrie în localitatea Bălan, la finalizarea lucrărilor de reabilitare a 20 de kilometri din Drumul Naţional 1G, pe ruta Tihău – Hida, modernizat cu circa 12 milioane de lei, pentru 20 de kilometri de carosabil

„Am ales să venim astăzi la Bălan. La fel de bine puteam să fim în Tihău sau la Hida, pe acest traseu al Drumului Naţional 1G, Tihău-Hida. Am ales să venim astăzi aici şi să arătăm că şi în România se poate, să arătăm că un obiectiv pentru care ne-am fixat ca şi ţintă Ziua Naţională, ziua de 1 Decembrie, zi în care să finalizăm lucrările la acest obiectiv, este atins, prin efortul extraordinar al celor care au muncit aici – pe de o parte, beneficiarul CNAIR, prin DRDP Cluj şi Secţia de drumuri Zalău, şi, evident, mă refer la constructori”, a mai precizat ministrul Bode.

Lucian Bode a subliniat faptul că drumul reabilitat va lega o zonă importantă a Sălajului, Valea Someşului, atât de viitoarea autostradă, cât şi de partea de vest a ţării, inclusiv conexiunea cu Ungaria.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *