Regulile pentru Crăciun rămân în vigoare, anunță autoritățile sanitare
Regulile pentru Crăciun rămân în vigoare, anunță autoritățile sanitare

Regulile pentru Crăciun rămân în vigoare, anunță autoritățile, chiar dacă numărul cazurilor noi de coronavirus scad de câteva zile. Nu au scăzut însă numărul deceselor persoanelor aflate în stare gravă, iar acest lucru impune precauție, a spus și președintele României, Klaus Iohannis.

Astfel, petrecerile private, deplasarea în grupuri mai mari de 6 persoane sau ieșitul din casă după ora 23.00 sunt în continuare interzise, precizează un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Numărul de cazuri săptămânale a scăzut aproape la jumătate în ultima lună, arată datele GCS, care arată că „în acest moment evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 este pe o pantă vizibil descendentă”.

De la aproximativ 60.000 de persoane nou infectate într-o săptămână, în urmă cu o lună, săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35.000 de cazuri.

GCS transmite că menținerea evoluției descendente se poate face doar respectând regulile sanitare, care rămân în vigoare și în perioada sărbătorilor de iarnă. Iată care sunt regulile pentru Crăciun:

  • Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie;
  • Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);
  • Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;
  • Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.

Și președintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor, joi, în Ajunul Crăciunului, să respecte regulile aflate în vigoare privind combatarea epidemiei de coronavirus, dacă nu vor să ajungă în spital de sărbători. Președintele a precizat că nu vor fi introduse restricții noi de sărbători: „Nu-i de joacă!” a spus, în câteva cuvinte, Președintele României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *