Reîntoarcerea la viața normală, prognozată de Raed Arafat
Reîntoarcerea la viața normală, prognozată de Raed Arafat

Reîntoarcerea la viața normală, fără măști și distanțare, va veni cel mai probabil la toamnă, a estimat Raed Arafat, dacă vaccinarea va continua într-un ritm susținut. Condiția este să nu apară o nouă tulpină a virusului la care vaccinurile de pe piață să nu mai fie eficiente, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Dacă mergem bine cu vaccinarea, cred că în vara acestui an către toamnă o să începem să vedem o începere a normalizării vieții noastre. În speranța că nu apare o tulpină care nu răspunde la vaccin”, a spus Arafat.

Despre vaccinare, Raed Arafat a afirmat că România se află printre țările cu rezultate foarte bune, adică peste jumătate de milion de oameni vaccinați, reprezentând 2% din populație, arată B1TV.

 

Restricțiile de la intrarea în România, explicate de Raed Arafat

După ce a vorbit despre reîntoarcerea la viața normală, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a amintit și despre noile măsuri, prevăzute pentru intrarea persoanelor pe teritoriul României, precum carantina, timp de 14 zile, în cazul în care oamenii vin țările cu risc mare de transmitere a noului coronavirus, dar și prezentarea unui test negativ pentru COVID-19, la revenirea în țară.

Românii care sosesc în țară dintr-una dintre regiunile cu risc mare de transmitere a COVID-19 vor fi obligați să prezinte un test negativ pentru COVID-19 și să stea în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Un test este foarte bun pentru momentul în care s-a făcut, nu garantează că după două zile nu eşti pozitiv, sau după trei. Testul se face, ne garantează o perioadă scurtă, probabilitatea să devii pozitiv este mai mică, dar perioada de incubaţie a bolii este de 14 zile. În perioada asta, tu dacă te întorci, e bine să păstrăm această situaţie cât merge şi campania de vaccinare, în mod paralel.

Şi atunci testul ne garantează când vii că nu eşti pozitiv. Apoi, intri în carantină cel puţin 8 zile până faci al doilea test. Dacă al doilea test este negativ, la 10 zile ieşi. Rămâne sistemul cu 8 zile şi 10 zile ieşirea. Testul de intrare în ţară că eşti negativ este foarte important. Prin asta evităm să importăm mai mult din tulpina care circulă în câteva ţări, cu impact mult mai serios”, a spus secretarul de stat în MAI.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *