Vaccinarea în România este peste multe țări europene spune Raed Arafat
Vaccinarea în România este peste multe țări europene spune Raed Arafat

Vaccinarea în România este peste multe țări europene în privința numărului de oameni care au fost imunizați, afirmă secretarul de stat Raed Arafat. Procentul este de 2%, în condițiile în care multe dintre țările din Europa nu au trecut de 1%, spune șeful DSU.

Stăm mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene. Am ajuns pe zi să vaccinăm peste 30.000 de oameni”, a spus acesta, la Antena 3.

La acest moment singura frână care este cantitatea vaccinului care se primeşte. Aici sunt aspectele de livrare pe care le ştiu colegii de la Comitetul de Vaccinare. Dacă ne comparăm cu alte ţări şi există site-uri care ne compară, nu e o chestie băgată de România să spunem că ne lăudăm. Stăm mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene.

Vaccinarea în România este la un nivel mai ridicat, întrucât că sunt multe țări care au sub 1% de persoane vaccinate, a mai spus Arafat.

Noi avem deja 2% vaccinaţi. Dacă vedeţi harta Europei cu 2% vaccinaţi sunt încă două-trei ţări care au atins această cifră. Sunt ţări care sunt mult sub noi. Sunt ţări care sunt sub 1%, aşa că România totuşi este în rândul ţărilor care au fost mai active în acest sens.

Eu zic că modul de organizare, faptul că s-a implicat Ministerul Apărării, faptul că s-a colaborat între noi toţi, Ministerul Apărării cu DSU, cu Ministerul Sănătăţii, faptul că au fost implicate resurse la nivel naţional, logistice, personal medical. A fost organizat din punctul meu de vedere, destul de eficient ca să putem vaccina mai mulţi a adăugat secretarul de stat.

 

Raed Arafat se declară mulțumit, până în acest moment, de rezultate.

Am ajuns pe zi să vaccinăm peste 30.000 de oameni. Toate ţările au probleme. Orice problemă care poate fi corectată, sunt convins că colegii o vor corecta, dar nu e nimeni care să poată să spună: e perfect la mine totul. Ideea este ce realizăm şi rezultatul nostru în acest moment, este un rezultat bun. Echipa de vaccinare şi-a făcut treaba, din punctul meu de vedere”, a conchis Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *