Restricții de Paște. Premierul Florin Cîțu propune relaxarea restricțiilor
Restricții de Paște. Premierul Florin Cîțu propune relaxarea restricțiilor

Restricții de Paște. Premierul Florin Cîțu propune relaxarea restricțiilor pentru sărbătoarea Paștelui ortodox. Lista măsurilor va fi trimisă Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în vederea aprobării.

Premierul propune să fie permisă circulația până la 5 dimineața în noaptea de Înviere, pentru cei care merg la slujbă, iar magazinele să rămână deschise până la ora 20 în Vinerea Mare. Totodată, el propune ca stațiunile de pe litoral să rămână deschise, la o capacitate de cel mult 70%, relatează B1TV.

Restricții de Paște. Propunerile făcute de premier către CNSU pentru Paștele ortodox:

„Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;

– magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;

– stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)”, a scris premierul, pe Facebook.

Premierul va coordona comitetul interministerial menit să asigure revenirea la normalitate a României. Într-o conferință de presă organizată la finalul ședinței de Guvern de miercuri, Florin Cîțu a prezentat două orizonturi de relaxare, mai exact data de 1 iunie, când estimează că la nivel național vor fi 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19, și finalul lunii iulie, când numărul ar putea fi dublu, ajungându-se astfel la circa 70% din populație vaccinată, scenariu în care „putem să vorbim de o relaxare și mai mare a restricțiilor”.

El a subliniat că „1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm”. Întrebat la ce relaxări ar trebui să se aștepte oamenii pentru debutul verii, Florin Cîțu a explicat: „În primul rând, ar trebui să ne gândim că toate măsurile pe care le-am luat, le-am luat într-o anumită ordine. Cel mai simplu, de la măsuri imediate, apoi au fost din ce în ce mai dure măsurile. Ele vor fi în ordinea inversă. Vom începe să relaxăm din momentul în care au fost introduse. De exemplu, cel mai simplu ar fi să relaxăm condițiile pe care le-am luat acum, în ultima perioadă, acum o săptămână, și despre care am tot discutat, asta ar fi cel mai simplu, să revenim la normal”.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *