Restricții de weekend. Măsuri suplimentare la sfârșit de săptămână
Restricții de weekend. Măsuri suplimentare la sfârșit de săptămână

Restricții de weekend. Măsuri suplimentare ar putea fi luate doar la sfârșit de săptămână pentru a evita aglomerația, incluzând posibilitatea închiderii magazinelor de la orele 16.00. Toate acestea vor fi discutate într-o ședință CNSU care va avea loc joi.

Potrivit propunerilor discutate, va fi diferențiere de restricții între cele din weekend și restul săptămânii. Propunerile sunt ca magazinele să fie închise la 16, iar circulația să fie restricționată de la ora 20.00 pentru weekend. Măsurile existente pentru celelalte zile ale săptămânii rămân neschimbate, arată surse citate de Digi24.

Totodată, acolo unde incidența este crescută – se discută încă dacă să se ia în calcul un prag de 3,4 sau de 5 la mie – vor fi restricții naționale, arată sursele citate.

Restricții de weekend. Despre variantele de restricții care sunt analizate a vorbit Raed Arafat.

Întrebat dacă este de acord să fie impuse măsuri suplimentare și eventual o carantină prelungită pe timp de noapte, Raed Arafat a spus că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte țări. Însă, Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de weekend.

„Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. (…) Noi nu am fost adepţii unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vede cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile şi cum spitalele sunt pline cu pacienţi“, a spus Raed Arafat.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul