Restricții dure au fost adoptate în Germania din cauza variantei Omicron
Restricții dure au fost adoptate în Germania din cauza variantei Omicron

Restricții dure au fost adoptate în Germania din cauza variantei Omicron, chiar înainte de Crăciun. Restricțiile sunt valabile și pentru vaccinați și pentru nevaccinați și s referă la limitarea adunările private, și interzicerea evenimentelor mari cu public. În restaurante nu vor fi primiți, î continuare, decât vaccinați și persoanele recuperate după COVID.

Din cauza variantei omicron, cancelarul Scholz a spus că pandemia „nu se va termina prea curând”.

Liderii federali și de stat ai Germaniei au convenit marți să impună restricții – inclusiv pentru persoanele vaccinate și recuperate – începând de săptămâna viitoare, scrie dw.com.

Reglementările – care intră în vigoare „cel mai târziu” pe 28 decembrie – au scopul de a descuraja oamenii să organizeze și să participe la mari sărbători de Revelion, pe fondul preocupărilor legate de varianta Omicron, relatează B1TV.

Acum nu este momentul pentru petreceri în grupuri mari”, a spus cancelarul Olaf Scholz.

Conform noilor reguli, maximum 10 persoane care au fost vaccinate sau recuperate de COVID-19 ar putea participa la o adunare privată.

În cazurile în care este prezentă o persoană nevaccinată, doar o altă gospodărie ar putea participa. Noile limite de capacitate se aplică atât sărbătorilor în interior, cât și în aer liber.

Accesul la restaurante rămâne limitat la persoanele care ar putea oferi dovada vaccinării sau recuperării.

Una dintre schimbările semnificative include reguli mai stricte privind evenimentele mari. Începând cu 28 decembrie, spectatorilor li se va interzice accesul la evenimente sportive, spectacole culturale, concerte și alte evenimente publice de amploare. O versiune anterioară sugerase să se permită un număr mai mic de participanți.

Artificiile vor fi, de asemenea, interzise pentru sărbătorile de Revelion. De asemenea, cluburile vor trebui să se închidă în toată țara.

Între timp, sprijinul financiar va fi în continuare extins companiilor și organizațiilor afectate de măsurile legate de pandemie.

Guvernul german a continuat să ceară vaccinări sporite, nu numai pentru cei care au nevoie de un rapel, ci și pentru persoanele care nu au primit prima doză.

Restricții dure au fost adoptate în Germania. Varianta Omicron, tot mai răspândită

Centrele de vaccinare vor rămâne deschise pe tot parcursul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie, în ciuda sărbătorilor. Guvernul lui Scholz a stabilit, de asemenea, un nou obiectiv de vaccinare de 80% – și speră să administreze 30 de milioane de injecții de rapel până la sfârșitul lunii ianuarie.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că el și cei 16 lideri de stat ai țării „au decis în mod deliberat” să pună în aplicare restricții mai stricte după sărbătorile de Crăciun.

Experiența din ultimii doi ani a arătat că Crăciunul și Paștele nu au fost mari factori de infecții”, a declarat Scholz reporterilor la o conferință de presă.

El a adăugat că familiile au fost până acum „prevăzute și responsabile” atunci când vine vorba de adunarea de sărbători.

De aceea, restricțiile asupra adunărilor private vizează în mod special sărbătorile de Revelion, a adăugat el.

Cu varianta Omicron care devine din ce în ce mai dominantă în țările din întreaga lume, pandemia de coronavirus „nu se va termina de îndată așa cum am sperat”, a spus Scholz.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *