Restricții suplimentare care să diminueze contactele populației
Restricții suplimentare care să diminueze contactele populației

Restricții suplimentare care să diminueze contactele populației sunt cerute de experții germani în contextul creșterii globale a amenințării variantei Omicron. Progresia numărului de infectări nemaivăzută până acum, a dus la solicitarea instituirii ”în cel mai scurt timp” a unor restricţii suplimentare care să diminueze contactele populaţiei.

Specialiștii germani au avertizat chiar că transmiterea intensă a acestei variante ameninţă funcţionarea infrastructurilor critice, potrivit Agenției France Presse, preluată de Digi 24.

Varianta Omicron face ca pandemia să intre ”într-o nouă dimensiune”, întrucât ea ”infectează mult mai multe persoane în foarte scurt timp şi afectează mai mult (faţă de alte variante) persoanele vindecate sau vaccinate”, au explicat 19 experţi sanitari într-un raport.

Aceasta poate conduce la o ”răspândire explozivă”, timpul de dublare a ratei de incidenţă a infectărilor cu această variantă fiind în prezent în Germania între două şi patru zile, semnalează raportul.

Dacă transmiterea variantei Omicron în Germania va continua în acest ritm, o parte semnificativă a populaţiei se va îmbolnăvi simultan şi/sau va intra în carantină”, subliniază experţii germani, atrăgând astfel atenţia asupra riscului ridicat de perturbare a funcţionării ”infrastructurilor critice” (spitale, servicii de urgenţă, telecomunicaţii, aprovizionarea cu apă şi electricitate etc.).

Restricții suplimentare pentru Omicron. Grupul de experţi nu detaliază măsurile necesare şi nici nu propun un lockdown total – pe care ministrul sănătăţii Karl Lauterbach l-a exclus înainte de Crăciun şi l-a considerat a fi puţin probabil după aceea -, dar cer ”reduceri semnificative ale contactelor” şi măsuri în acest sens să fie luate ”în cel mai scurt timp”, adică ”în zilele următoare”.

Germania este afectată din toamnă de un puternic val de infectări cu varianta Delta, peste care se suprapune acum înmulţirea infectărilor cu noua variantă Omicron, până pe 14 decembrie fiind confirmate 112 infectări cu această variantă prin secvenţiere şi alte 213 cazuri suspecte prin teste PCR.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *