Restricțiile din Grecia pentru români sunt menținute iar autoritățile elene le-au extins și pentru alte țări, pentru a evita noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Restricțiile din Grecia. Toţi pasagerii care călătoresc în Grecia din Bulgaria, Malta, România şi Emiratele Arabe Unite sunt obligați în continuare, până la 31 august, să furnizeze un rezultat negativ al testului COVID-19 la sosirea în Grecia; testul nu poate fi mai vechi de 72 de ore înainte de sosirea lor în Grecia.

Dacă situația epidemiologică se va menține în aceeași parametri în România, cel mai probabil restricțiile vor fi menținute și după 31 august.

Au nevoie de teste negative și călătorii din Albania, Belgia, Republica Cehă, Olanda, Macedonia de Nord, Spania şi Suedia.

În plus, zborurile dintre Grecia şi Turcia rămân suspendate până la 31 august. Zborurile dintre Grecia şi Albania şi Macedonia de Nord vor continua să funcţioneze doar pe Aeroportul Internaţional Atena „Eleftherios Venizelos”, până la 31 august, potrivit Greek Times și hotnews.ro.

Autoritatea elenă de aviaţie civilă a prelungit până la 31 august interdicţia de intrare a cetăţenilor non-UE, cu excepţia pasagerilor din următoarele ţări, care vor putea călători în Grecia: Australia, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă , Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay şi Emiratele Arabe Unite.

O altă măsură luată de guvernul Greciei este ca toţi pasagerii care sosesc în țară trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor (PLF) cu cel puţin o zi înainte de sosire, furnizând informaţii care vor include aeroportul de plecare şi adresa prevăzută pentru sejurul lor în Grecia.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul