Comisarul european Thierry Breton a solicitat directorului general al companiei Meta, Mark Zuckerberg, să ofere explicații și să ia măsuri imediate în urma expunerii recente a unei rețele extinse de pedofilie care acționa prin intermediul platformei Instagram.

Investigarea realizată de The Wall Street Journal a dezvăluit faptul că Instagram a permis proliferarea unui număr mare de conturi ce promovau și găzduiau conținut referitor la abuzurile sexuale asupra copiilor.

Potrivit investigației Wall Street Journal, platforma Instagram a lăsat să se răspândească o rețea extinsă de conturi care promovau și găzduiau material cu conținut ilegal, inclusiv abuzuri sexuale asupra copiilor. Utilizatorii platformei aveau posibilitatea de a căuta hashtag-uri specifice, iar infractorii au exploatat algoritmii de recomandare pentru a promova astfel de conținuturi interzise.

Comisarul Breton a subliniat că va discuta această problemă cu Mark Zuckerberg în timpul unei vizite planificate la sediul Meta pe 23 iunie, în SUA. Scopul întâlnirii este de a evalua pregătirile companiilor de social media, inclusiv Twitter, în vederea conformării cu legislația Uniunii Europene privind moderarea conținutului (Legea serviciilor digitale, DSA), conform informațiilor POLITICO, transmite B1TV.

Codul voluntar al Meta privind protecţia copiilor pare să nu funcţioneze”, a scris comisarul Breton, joi, pe Twitter. „Mark Zuckerberg trebuie acum să dea explicaţii şi să ia măsuri imediate”, a cerut comisarul pentru piaţă internă.

Diverse platforme de social media, precum Instagram (de la Meta), TikTok (de la ByteDance), Snapchat (de la Snap) și YouTube (de la Alphabet/Google), au generat îngrijorări în rândul autorităților de reglementare și utilizatorilor în ceea ce privește conținutul care afectează copiii mici.

Existența unei rețele extinse de pedofilie pe platforma Instagram ridică serioase preocupări cu privire la responsabilitatea și securitatea acestor platforme de social media.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *