Fermierii sunt revoltați pentru că au acceptat să scadă prețul laptelui iar acum li se strică în bazine. Guvernul ar fi trebuit să le dea alte ajutoare, care nu mai vin. Un reprezentant al agricultorilor îl acuză pe Ciucă și guvernul său că au luat măsuri deliberate de distrugere a agriculturii și producției interne, pentru a favoriza alimentele și mărfurile din import.

Fermierii susțin că după ce laptele s-a ieftinit cu 20%, meseria de-o viață le este amenințată, din cauza Guvernului care a distrus tot.

Oamenii au rămas fără ajutorul promis de Guvern în schimbul ieftinirii laptelui.

Știm atâta lucru, că nu mai dă niciun ban. Nu se mai dau bani pentru că noi nu avem oameni capabili care să se zbată pentru noi la Bruxelles. Nu se bate nimeni. Noi… trebuie să ne traducă când stăm de vorbă cu ministrul Agriculturii (Petre Daea- PSD, n.r.). Acolo cu câți traducatori să se ducă el, ca să-l convingă pe comisarul european să ne dea nouă bani?

E strigător la cer, nu ne dă nimeni nimic. Care bani de secetă? Vorbim de 2020, 2022? Nu ne dă nimeni nimic! Toate sectoarele agricole din România la ora asta sunt în colaps!”, a declarat Ștefan Muscă de la Asociația Forța Fermierilor, într-o emisiune B1 TV.

Acest guvern a distrus totul, nu va mai rămâne decât marfa din afară

Fermierii atrag atenția că nemulțumirile lor cresc față de modul în care este aplicată inițiativa lui Ciucă de reducere a prețului final la lapte, pentru consumator, cu 20%.

De mai bine de o săptămână și ceva laptele a scăzut la 1,3 ( prețul de vânzare către fabrică, n.r.) și nu mai vin comenzi din partea supermarketurilor către procesator. Stăm cu bazinele pline pentru că ei încearcă să se răzbune tot pe noi”, a mai spus Ștefan Muscă.

Fermierii sunt revoltați de deciziile Executivului, întrucât pentru cei mai mulți, producția de lapte reprezintă singura sursă de venit.

Acest Guvern a distrus poporul român, a distrus producătorul român, distruge totul și noi n-o să mai avem decât marfa din afară”, a mai acuzat Ștefan Muscă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *