NjY3NGVhZmI4NGVhOWFlMjViMzJjYWEzOGE.thumb

​Geamanduri în formă de cruce, care au un mesaj pentru a-i atenţiona pe turişti de pericolul de înec şi anunţă câţi oameni au murit în mare anul trecut, au fost donate de Fundaţia pentru SMURD salvamarilor de pe litoralul românesc. Cei mai mulţi dintre ei refuză să le monteze, considerându-le neconforme şi chiar periculoase.

O asemenea geamandură a fost montată la Eforie, într-o zonă cu risc de înec, dar reprezentanţii serviciului de salvamar din staţiune susţin că turiştii nu au ţinut cont de acel mesaj. Mai mult, în timpul unei furtuni, partea de sus a geamandurii, în formă de cruce, a fost ruptă de valuri.

Geamandurile au formă de cruce şi au mesajul “Fără aventură, după geamandură”.

Coordonatorul Serviciului de salvamar pentru Mamaia şi Constanţa, Gabriel Culea, a declarat, luni, pentru News.ro, citat de HotNews.ro,  că geamandurile în formă de cruce nu vor fi montate.

  • “Nu le vom monta pentru că rolul geamandurii este de a marca zona de siguranţă. Sunt bine specificate în lege forma şi culoarea ei.
  • Această geamandură, care nu ştiu de cine a fost creată, nu îndeplineşte aceste condiţii.
  • În plus, elementele de prindere pe geamandură sunt periculoase, sunt plăcuţe cu colţuri, iar în momentul în care marea este agitată şi o persoană este curioasă să citească acel mesaj, acea plăcuţă o poate răni”, a explicat Gabriel Culea.

El a precizat că serviciul de salvamar pe care îl coordonează a primit o asemenea geamandură, donaţie din partea Fundaţiei pentru SMURD.

  • “Nu îndeplineşte normele de siguranţă. Are alt mesaj decât cel de a limita zona de siguranţă. Rolul serviciului de salvamar e de a preveni şi de a acţiona când este nevoie”, a mai spus Gabriel Culea.

Geamanduri în formă de cruce în Marea Neagră. Foto: Captură Digi24

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *