Riscul mare de infectare cu coronavirus există în transportul public
Riscul mare de infectare cu coronavirus există în transportul public

Riscul mare de infectare cu coronavirus există în transportul public, a explicat reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila. În scurt timp am putea asista la blocarea sistemului de sănătate, care ar genera victime suplimentare, spune el.

„Pur și simplu noi nu ne mai descurcăm cu afluxul de pacienți”, a mărturisit la Digi24 Alexandru Rafila. El este medic la Institutul „Matei Balș”.

„Creșterea accelerată a cazurilor de la terapie intensivă este un lucru îngrijorător și este rezultatul numărului de cazuri care s-au înregistrat acum o săptămână, adică în momentul în care am depășit 3.000 de cazuri. Era de așteptat ca peste circa o săptămână din acel moment să crească numărul de cazuri de terapie intensivă. Astăzi începem cu 4, cu cifra 4, peste 4.000 de cazuri, dacă în decursul acestei săptămâni vom avea valori de 4.000- 4.500 de cazuri, o să vedem o nouă creștere, un nou salt peste o săptămână în secțiile de terapie intensivă. Or, lucrurile astea trebuie, la un moment dat, oprite. Nu putem să asistăm la blocarea sistemului de sănătate, pentru că nu blocarea în sine este periculoasă, ci faptul că acest lucru se soldează cu victime în rândul pacienților, în rândul celor care nu au acces la sistemul de sănătate și așa mai departe”, a declarat Rafila.

Riscul mare de infectare cu coronavirus duce automat la un număr mai mare de îmbolnăviri, cu influență directă asupra cazurilor grave. Expertul a arătat că, de fapt, nici nu există 3.000 de paturi la terapie intensivă pentru pacienții infectați COVID și nu trebuie așteptat să se atingă un asemenea număr de bolnavi la ATI. Dacă se va ajunge într-o astfel de situație, acești bolnavi vor fi internați, dar nu în secții de terapie intensivă, a punctat Alexandru Rafila. „Nu trebuie să așteptăm ca lucrul acesta să se întâmple, ci trebuie să fim pregătiți pentru a aduce lucrurile sub control”, a mai spus el.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul