România va participa cu 3 milioane de dolari pentru construirea Muzeului Victimelor Comunismului din Washington DC, relatează Agerpres. Legea a fost promulgată marți, 10 ianuarie, de președintele Klaus Iohannis.

„Prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe, se aprobă plata contribuţiei financiare voluntare a României pentru susţinerea construirii Muzeului Victimelor Comunismului din Washington DC, reprezentând echivalentul în lei a 3.000.000 USD.

Contribuţia financiară se acordă într-o tranşă unică. Contribuţia se va calcula pe baza cursului de schimb leu/dolar american, la data efectuării plăţii”, prevede legea. Contribuţia este destinată construirii Muzeului Victimelor Comunismului din Washington DC, precum şi dotării secţiei care prezintă victimele regimului comunist din România. „La solicitarea Muzeului Victimelor Comunismului din Washington DC, Ministerul de Externe, Academia Română, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi alte instituţii ale statului român pot pune la dispoziţie informaţii, în scopul unei bune reprezentări a victimelor comunismului din România”, arată actul normativ.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *