Grădiniță

Primăria Alba Iulia construiește o grădiniță nouă în locul cantinei de la Colegiul Tehnic Alexandru Domșa. Investiția se ridică la peste 4 milioane de euro. În cadrul grădiniței cu program prelungit vor putea învăța aproximativ 160 de preșcolari.

Pentru realizarea proiectului de investiție, se va extinde clădirea fostei cantine a Colegiului Tehnic Alexandru Domșa și se va reface instalația de încălzire pentru a realiza un sistem de încălzire în pardoseală pentru sălile de grupă. De asemenea, se va realiza un sistem format din 40 de panouri fotovoltaice pe învelitoare pentru asigurarea împotriva incendiilor, o instalaţie de detectare, semnalizare şi alarmare la incendiu și o instalaţie de hidranți. Pentru asigurarea împotriva efracţiei este prevăzut un sistem de securitate compus din: subsistem de alarmare împotriva efracţiei si subsistem de televiziune în circuit inchis.

Clădirea Grădiniței va avea un regim de înălțime format din subsol, parter și un etaj. Grădinița va avea o capacitate de 160 de copii împărțiți în 8 grupe. La nivelul parterului se va afla sala polivalentă, bucătăria, administația și izolatorul. La etaj vor fi amenjate sălile de grupă, vestiarele, grupurile sanitare și depozitele pentru materialele didactice. În cadrul curții exterioare vor fi amenajate spații destinate recreației și jocului, echipată cu: leagăne, topogane, balansoare și gropi de nisip.

Valoarea totală a investiției este de 20,5 milioane de lei, cu TVA, adică 4,2 milioane de euro. Finanțarea investiției se va realiza din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional. Grădinița va deservi 3 mari cartiere ale oraşului Alba lulia: Ampoi I, Ampoi II si Ampoi III.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *