Românii pot călătorii în Grecia în această vară. Țara noastră este selectată „pe criterii epidemiologice”
Actualitate

Românii pot călători în Grecia în această vară. Țara noastră este selectată „pe criterii epidemiologice”

Românii pot călători în Grecia pentru a-și petrece concediul în această vară, în ciuda pandemiei de coronavirus. Autoritățile elene au făcut un clasament al țărilor care pot să-și trimită turiștii pe plajele grecești, după criteriul epidemiologic, Sunt 19 state pe această listă, printre care și România, informează greekcitytimes.com.

Alte state selectate pentru a beneficia de facilitățile turistice din Grecia sunt Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia.

Miercuri, ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a prezentat planul „Repornirea turismului”, în care se precizează că din 15 iunie Grecia va permite intrarea turiştilor, iniţial din ţările alese „pe criterii epidemiologice”. Ministrul grec a precizat că turiştii care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire.

Grecia a întocmit o listă de 19 ţări (unde datele epidemiologice sunt „bune”) care vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie, relatează Agerpres.

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic.

Turismul şi industriile conexe generează aproximativ 30% din Produsul Intern Brut al Greciei şi au ajutat această ţară să supraviețuiască în timpul crizelor financiare care au durat aproximativ un deceniu.

Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Related posts

Nu mai sunt motive de îngrijorare cu privire la creșterea cazurilor de coronavirus. Ce spune Nelu Tătaru despre redeschiderea teraselor și a plajelor

Constantinescu Gabriel

Bisericile nu vor fi redeschise după 15 mai, a spus Raed Arafat. Reacția BOR și a societății civile

Constantinescu Gabriel

Aglomerația dintre Florii și Paște ar putea genera un val de infectări cu coronavirus. Ce spune infecționistul Adrian Marinescu

Constantinescu Gabriel

Șomajul tehnic va fi plătit și după 1 iunie, în anumite condiții. Ludovic Orban estimează 700.000 de șomeri

Coronavirusul poate să stea pe telefon până la 9 zile. Sfaturile unui expert pentru igienizarea mobilului

Constantinescu Gabriel

Războiul hibrid cu coronavirusul, pe toate planurile: medical, economic, social, informatic si bio-terorism. Situația e scăpată de sub control

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment