Image default
Actualitate

Românii pot călători în Grecia în această vară. Țara noastră este selectată „pe criterii epidemiologice”

Românii pot călători în Grecia pentru a-și petrece concediul în această vară, în ciuda pandemiei de coronavirus. Autoritățile elene au făcut un clasament al țărilor care pot să-și trimită turiștii pe plajele grecești, după criteriul epidemiologic, Sunt 19 state pe această listă, printre care și România, informează greekcitytimes.com.

Alte state selectate pentru a beneficia de facilitățile turistice din Grecia sunt Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia.

Miercuri, ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a prezentat planul „Repornirea turismului”, în care se precizează că din 15 iunie Grecia va permite intrarea turiştilor, iniţial din ţările alese „pe criterii epidemiologice”. Ministrul grec a precizat că turiştii care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire.

Grecia a întocmit o listă de 19 ţări (unde datele epidemiologice sunt „bune”) care vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie, relatează Agerpres.

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic.

Turismul şi industriile conexe generează aproximativ 30% din Produsul Intern Brut al Greciei şi au ajutat această ţară să supraviețuiască în timpul crizelor financiare care au durat aproximativ un deceniu.

Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Related posts

Raluca Turcan, dezvăluire neașteptată: „Am doi verișori care, din nefericire, au murit de COVID-19. Tineri”

Măștile neconforme sunt dificil de identificat de clientul obișnuit, spune președintele ANPC. Care e responsabilitatea vânzătorilor

Constantinescu Gabriel

Măsurarea temperaturii este unul din modurile în care învățăm să conviețuim cu virusul, spune Raed Arafat

1 comment

Sunt cozi la intrarea în Grecia pentru că se scanează pașapoartele 19 iunie 2020 at 10:49

[…] a publicat o alertă de călătorie în care îi anunță pe cetățenii români care vor să călătorească în Grecia că există riscul de formare a cozilor la trecerea frontierei cu Bulgaria (punctele de frontieră […]

Reply

Leave a Comment