Românii pot călătorii în Grecia în această vară. Țara noastră este selectată „pe criterii epidemiologice”
Actualitate

Românii pot călători în Grecia în această vară. Țara noastră este selectată „pe criterii epidemiologice”

Românii pot călători în Grecia pentru a-și petrece concediul în această vară, în ciuda pandemiei de coronavirus. Autoritățile elene au făcut un clasament al țărilor care pot să-și trimită turiștii pe plajele grecești, după criteriul epidemiologic, Sunt 19 state pe această listă, printre care și România, informează greekcitytimes.com.

Alte state selectate pentru a beneficia de facilitățile turistice din Grecia sunt Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia.

Miercuri, ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a prezentat planul „Repornirea turismului”, în care se precizează că din 15 iunie Grecia va permite intrarea turiştilor, iniţial din ţările alese „pe criterii epidemiologice”. Ministrul grec a precizat că turiştii care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire.

Grecia a întocmit o listă de 19 ţări (unde datele epidemiologice sunt „bune”) care vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie, relatează Agerpres.

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic.

Turismul şi industriile conexe generează aproximativ 30% din Produsul Intern Brut al Greciei şi au ajutat această ţară să supraviețuiască în timpul crizelor financiare care au durat aproximativ un deceniu.

Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Related posts

Trei din zece români nu vor pleca în concediu în această vară din cauza coronavirusului

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban cere poliției să reducă numărul amenzilor pentru încălcarea ordonanțelor militare

Constantinescu Gabriel

Coronavirusul dispare oricum după 70 de zile indiferent de măsurile luate de guverne. Concluziile surprinzătoare ale unui profesor israelian

Constantinescu Gabriel

Aglomerația dintre Florii și Paște ar putea genera un val de infectări cu coronavirus. Ce spune infecționistul Adrian Marinescu

Constantinescu Gabriel

80% din persoanele infectate cu coronavirus sunt asimptomatice. Cel mai nou studiu confirmă pericolul uriaș al infectărilor necontrolate

Recomandările de Paște ale Guvernului în perioada epidemiei de coronavirus

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment