Vaccinul împotriva coronavirusului, peste un an în „cel mai optimist” scenariu
Vaccinul împotriva coronavirusului, peste un an în „cel mai optimist” scenariu

Vaccinul împotriva coronavirusului va fi disponibil într-un an, „în cel mai optimist scenariu” estimează reprezentanți ai Agenției Europene a Medicamentului. Uniunea Europeană, puternic afectată de COVID-19, se teme că ar putea să nu aibă suficiente rezerve, mai ales dacă un vaccin ar fi dezvoltat la început în Statele Unite sau China.

Agenţia Europeană a Medicamentului depune toate eforturile pentru a accelera procesul de aprobare, a declarat directorul responsabil de vaccinuri din cadrul EMA, Marco Cavaleri. Acesta s-a arătat sceptic că vaccinul împotriva coronavirusului ar putea fi gata până în septembrie. Agenția este în legătură directă cu 33 de producători din industria medicamentelor, potrivit Stiri pe Surse.

“Pentru vaccinuri, deoarece dezvoltarea trebuie să înceapă de zero… am putea privi dintr-o perspectivă optimistă – într-un an de acum înainte, deci la începutul anului 2021”, a declarat directorul EMA

Nu pot fi „arse” etapele, astfel că testarea trebuie să se facă în 3 etapte pentru ca specialiștii să se asigure că vaccinul este eficient.

Agenţia Europeană a Medicamentului analizează 115 tratamente diferite pentru COVID-19. Boala a a provocat aproape 300.000 de decese la nivel global, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Marco Cavaleri a explicat că unele dintre aceste tratamente ar putea fi aprobate în Europa încă din această vară, fără să dea alte detalii.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul