Rotativa la guvernare s-ar putea să nu mai aibă loc. La momentul constituirii coaliției PNL-PSD, premierul a venit de la PNL, urmând să fie înlocuit peste doi ani cu unul de la PSD. Momentul se apropie, dar nu sunt semne că acest lucru chiar se va întâmpla.

Deputatul Alexandru Muraru susține că o schimbare de premier „nu ar fi un semnal bun” în contextul internațional actual, relatează B1TV:

România nu a avut niciodată un scenariu din acesta, al unei retrageri negociate din postul de premier. Într-adevăr problema schimbării premierului în mai-iunie anul viitor apare în protocolul coaliţiei.

Însă personal cred că trebuie să vedem cum va arăta situaţia geopolitică la momentul acela, pentru că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea graniţelor României nu cred că fi un semnal bun. Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a declarat liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, potrivit B1TV.

Potrivit lui Muraru, PSD ar putea să accepte ca funcţia de premier să fie în continuare deţinută de PNL, pentru a nu se declanşa o luptă de putere la vârful PSD, și așa să nu fie până la urma pusă în practică rotativa guvernamentală.

Cred că PSD ar accepta acest lucru şi pentru a evita o luptă de putere în interiorul partidului, dacă s-ar deschide o competiţie privind persoana care va ocupa funcţia de premier. Pentru că rotativa presupune ca postul de premier să revină PSD, nu se spune că revine automat preşedintelui partidului”, a mai spus Alexandru Muraru.

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *