Rusia pregătește o nouă ofensivă militară în Ucraina, prin slăbirea încrederii aliaților occidentali. Când divizarea țărilor care sprijină Ucraina va avea loc, va lovi cu mare putere, din nou, în Ucraina, spune fostul consilier pe probleme de securitate al lui Donald Trump, John Bolton.

John Bolton a atras atenția că Rusia ar putea pregăti o nouă ofensivă, exploatând disensiunile dintre statele europene:

O altă ofensivă militară este foarte posibilă. Trebuie să ne pregătim pentru asta. Sunt mai îngrijorat că Putin și Kremlinul vor încerca să împartă alianța occidentală, popoarele Europei și Statelor Unite, spunând că acest lucru a durat prea mult timp. și poate exista o altă soluție”, a spus politicianul american, potrivit newsweek.ro, citat de B1TV.

Bolton a atras atenția asupra faptului că Kremlinul a „făcut deja câțiva pași” pentru a crește presiunea asupra Europei:

Putin speră să creeze presiune economică asupra Europei, care este deja în recesiune, pentru a face iarna cât mai incomodă. Acest lucru este în paralel cu faptul că el încearcă să realizeze, prin bombardarea infrastructurii energetice din Ucraina, ruperea voinței poporului ucrainean. Nu va reuși”, a spus Bolton.

El propune adoptarea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei:

De aceea, este foarte important ca prețul acestei agresiuni, pentru Rusia, să crească. Nu am pus suficientă presiune asupra Rusiei, trebuie să creștem această presiune, trebuie să creștem furnizarea de arme către Forțele Armate ale Ucrainei, pentru a putea crește presiunea militară asupra Rusiei”, a subliniat politicianul.

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *