Ofensiva majoră rusă va fi pregătită pentru prima parte a anului 2023. Scopul atacatorului este să lase toată populația Ucrainei fără energie, apă curentă și încălzire, pentru a capitula, spune ministrul de externe Dmitro Kuleba.

Dmitro Kuleba avertizează că Rusia pregătește o ofensivă majoră pentru începutul anului 2023

Capacitatea Rusiei de a efectua o ofensivă de mare amploare, crede el, „ar putea fi restabilită până la finalul de ianuarie, februarie, dar asta e ceea ce încearcă ei să facă”.

În cel mai bun scenariu (pentru Rusia), având în vedere mobilizarea, recrutarea pe care au anunțat-o și instruirea noilor recruți, și mișcarea armelor grele în întreaga țară, în mod cert încă păstrează speranțe că vor reuși să ne spargă liniile și să înainteze mai adânc în Ucraina”, a spus Dmitro Kuleba.

Ministrul ucrainean a mai spus că preocuparea imediată a țării sale este restabilirea curentului electric în toată țara.

Scopul (Rusiei) este să distrugă sistemul energetic al Ucrainei și să lase milioane de oameni fără acces la curent, apă și încălzire pe fondul temperaturilor de îngheț. Putin speră că, fără curent, apă și încălzire, ucrainenii vor înceta să mai reziste și vor accepta ultimatumurile rusești, dar asta este o gravă eroare de calcul. Teroarea rachetelor rusești nu va dărâma Ucraina”, a subliniat Kuleba.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *