Colonelul Gheorghiță a mințit, presiuni pentru ascunderea adevărului
Colonelul Gheorghiță a mințit, presiuni pentru ascunderea adevărului

Colonelul Gheorghiță a mințit și a făcut presiuni pentru ascunderea adevărului atunci când a apărut prima reacție adversă gravă după vaccinarea anti-COVID, în România. Acuzele vin din partea fostului purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, Bogdan Oprea. „E vorba despre atitudinea autorităților statului care mint cetățenii” spune Bogdan Oprea.

Fostul purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, Bogdan Oprea, a făcut dezvăluiri incendiare despre colonelul Gheorghiță și despre comunicarea datelor privind reacțiile adverse în urma vaccinării, transmite B1TV.

Într-un interviu pentru Libertatea, Bogdan Oprea povestește cum colonelul Gheorghiță s-a enervat când a comunicat public de la Ministerul Sănătății primul caz de efect advers – o femeie cu pareză facială. „Gheorghiță spunea că e atac de panică, noi aveam pe masă diagnosticul cu parafa unui neurolog”.

Bogdan Oprea sugerează că CNCAV a încercat să mușamalizeze acest caz și că au existat tensiuni între Ministerul Sănătății și instituția condusă de colonelul Gheorghiță, după semnalarea publică a primului caz național de efect secundar al vaccinului:

A fost la o doamnă din Vâlcea. Paralizie temporară facială dreapta. Eu eram purtător de cuvânt. Un înalt funcționar al ministerului, medic, s-a uitat pe fișa medicală. Cei din spitalul local chemaseră un neurolog, acesta pusese diagnosticul. Nu un „urgentist”, nu un alt medic. Își făcuseră treaba, se îngrijiseră de pacientă. Am dat un comunicat în care am rezumat cazul, ne-am făcut datoria să informăm oamenii.

Șeful CNCAV, colonelul Gheorghiță, ne-a sunat. Era furios de ce am dat comunicatul. Existau oricum tensiuni între MS și CNCAV, însă acum aveam un caz concret. Gheorghiță ne-a cerut să dezmințim. „Cum să dezmințim, dacă e adevărat?”, l-am întrebat. „Femeia nu are nimic”, ne-a spus el. I-am răspuns că avem actele și am adăugat: „Dacă nu are nimic, de ce ai adus-o cu ambulanța, la București?”. Replica lui a fost aceea că ea a avut „atac de panică”. N-am să uit niciodată asta”, povestește Bogdan Oprea.

Acesta a mai spus că în urma tensiunilor apărute a fost nevoit să dea a doua comunicare publică, în care nu a dezmințit informația inițială ci a comunicat că femeia din Vâlcea își revenise.

Bogdan Oprea cataloghează înforător raportul „ROVACCINARE – misiune îndeplinită”?, prin care autoritățile încearcă să minimalizeze numărul efectelor secundare.

E vorba despre atitudinea autorităților statului care mint cetățenii. Cei care ne conduc vin din rândul nostru, treaba lor e să ne spună adevărul, fără nuanțe, direct, și să ne lase pe noi să decidem” este concluzia fostului purtător de cuvânt al MS, Bogdan Oprea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *