Efecte secundare grave ale vaccinului Moderna în Suedia și Danemarca
Efecte secundare grave ale vaccinului Moderna în Suedia și Danemarca

Efecte secundare grave ale vaccinului Moderna au determinat întreruperea administrării acestuia la persoanele tinere, în Suedia și Danemarca. Acestea sunt miocardita și pericardita și apar mai ales după a doua doză de vaccin.

Agenția suedeză de sănătate a declarat miercuri că va întrerupe utilizarea vaccinului pentru persoanele născute după 1991, datele arătând o creștere a cazurilor de miocardită și pericardită în rândul tinerilor și adulților tineri care au fost vaccinați. Aceste afecțiuni implică o inflamație a inimii sau a mucoasei acesteia.

„Conexiunea este deosebit de clară atunci când vine vorba de vaccinul Moderna Spikevax, mai ales după a doua doză”, au declarat oficiali ai agenției de sănătate într-un comunicat, adăugând că riscul de a fi afectat este foarte mic, arată B1TV.

Anders Tegnell, principalul epidemiolog suedez, a declarat că agenția de sănătate va continua să „urmărească situația îndeaproape și să acționeze rapid pentru a se asigura că vaccinările împotriva COVID-19 sunt întotdeauna cât mai sigure posibil și, în același timp, asigură o protecție eficientă” împotriva bolii.

În Danemarca, persoanelor cu vârsta sub 18 ani nu li se va oferi vaccinul Moderna din precauție, a declarat miercuri Autoritatea daneză pentru sănătate.

Efecte secundare grave ale vaccinului Moderna. Acesta a spus că datele, colectate din patru țări nordice, arată că există suspiciunea unui risc crescut de inflamație cardiacă atunci când este vorba de vaccinuri Moderna, deși numărul cazurilor de inflamație cardiacă rămâne foarte scăzut.

Datele preliminare din studiul nordic au fost trimise Comitetului pentru reacții adverse al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și vor fi acum evaluate.

Suedia și Danemarca au declarat că au recomandat acum vaccinul Comirnaty, de la Pfizer / BioNTech.

Norvegia recomandă deja vaccinul Cominarty minorilor și a declarat, miercuri, că reiterează acest lucru, subliniind că efectele secundare rare pot fi mai frecvente pentru băieți și tineri și, în principal, după administrarea unei a doua doze.

Bărbații cu vârsta sub 30 de ani ar trebui să ia în considerare alegerea Cominarty atunci când sunt vaccinați”, a declarat Geir Bukholm, șeful controlului infecțiilor la Institutul Norvegian de Sănătate Publica, într-un comunicat.

Leave a comment

Lasă un răspuns