Florin Cîțu din nou premier este o variantă exclusă din start de PSD
Florin Cîțu din nou premier este o variantă exclusă din start de PSD

Florin Cîțu din nou premier este o variantă exclusă din start de social democrați, spune Marcel Ciolacu. Dacă președintele Iohannis va face această propunere, așa cum a lăsat să se înțeleagă, PSD nu o va vota, și nici nu se va alia cu USR pentru realizarea unei majorități.

Este exclus ca să votăm pe Florin Cîțu să mai fie prim-ministru. E ilogic, înseamnă că cineva are o problemă de percepție, de înțelegere a democrației. Nu s-a mai vorbit că Ciolacu e în blat cu Cîțu și că nu depune moțiune? Am depus moțiune.

Nu s-a mai vorbit că parlamentarii PSD o să lipsească de la moțiunea? Când s-a apropiat că o să se îmbolnăvească? Am fost toți. Cât timp poate să continue să mintă”, a spus Marcel Ciolacu, citat de B1TV.

Președintele PSD a subliniat că respinge formarea unei majorități cu USR: „Am face aceeași greșeală pe care a făcut-o Klaus Iohannis. Nu ne leagă lucruri și principii și aceleași valori”, a declarat Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu din nou premier – variantă exclusă de PSD. Propunerea social-democraților rămâne în continuare un guvern format din specialiști care să asigure guvernarea până la declanșarea alegerilor anticipate în martie.

Majoritățile într-o democrație hotărăsc. O majoritate a hotărât ca domnul Cîțu să plece acasă. Tot majoritățile hotărăsc ce fac de acum încolo. Dacă vrem să intrăm într-un bâlci politic cu propuneri mascate ca să ajungă Cîțu, cu o mascaradă în timp ce românii au cu totul și cu totul altă agendă.

Noi am venit cu o propunere foarte clară și am văzut că a fost îmbrățișată cu cei de la AUR să investim un guvern de specialiști, să avem un acord când vom avea o majoritate inclusiv cu președintele României să își asume acest lucru ca după ce trece acest val 4 să organizăm alegeri anticipate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta respinge atât un guvern minoritar, cât și refacerea coaliției de guvernare:

Logica este, ne cheamă la consultări, la consultări spunem aceste lucruri. E posibil ca până la consultări să se creioneze o majoritate care dorește alegeri anticipate. Nu am avut o discuție cu Dacian Cioloș. Ei nu mai pot crea o majoritate, nu au aceeași principii ca să guverneze România, vom avea același efect.

Președintele e cel care desemnează. Cred că principiile sunt mai importante decât numele. Problemele majore sunt în economie în momentul acesta. Avem economiști din toate instituțiile. În acest moment, PSD gândește anumite soluții. Ce înseamnă consultări? Și în politică înseamnă să te așezi la masă.

Dacă ai creat o majoritate pe care poți să o demonstrezi președintelui într-un fel impui această desemnare. Știu foarte exact , în atribuțiile președintelui nu sunt să numească și miniștri din cabinet. Este atributul prim-ministrului. Lucrurile acestea dacă suntem responsabili se pot face foarte repede. Din luna martie începem procedurile pentru anticipate. Nu e o catastrofă. Insistăm pe aceeași coaliție, pe aceeași oameni, și dorim alte rezultate intrăm în teoria idiotului. Nu se modifică nimic dacă tu faci lucrurile la fel, să nu te aștepți la alte rezultate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Lasă un răspuns