Negocierile pentru desemnarea unui premier vor avea loc abia săptămâna viitoare, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis. Președintele României va convoca de abia atunci partidele pentru desemnarea unui succesor al lui Florin Cîțu, care să vină apoi cu propuneri pentru un nou candidat. Însă, președintele pare să tragă de timp, consideră reprezentanții USR.

Negocierile pentru desemnarea unui premier. USR face apel la Klaus Iohannis să nu tragă de timp pentru a desemna viitorul premier în locul lui Florin Cîțu:

Biroul Național al USR a luat act cu neplăcută surprindere de faptul că președintele Klaus Iohannis a permis acțiunile pripite, haotice și prost concepute ale fostului premier Florin Cîțu, prin care a scos USR de la guvernare, dar nu se grăbește să organizeze consultări cu partidele.

Este evident că organizarea rapidă a consultărilor și desemnarea unui premier capabil să creeze o majoritate sunt singura modalitate de a rezolva rapid această criză politică. Acesta nu poate fi Florin Cîțu, care tocmai a demonstrat că e capabil să creeze o majoritate în Parlament, însă împotriva sa, nu pentru un guvern funcțional.

USR PLUS îl îndeamnă pe președintele României să nu tragă de timp și să medieze politic această criză.

Ar fi trebuit să facă asta de acum o lună”, au transmis reprezentanții formațiunii conduse de către dacian Cioloș, ales recent în fruntea partidului, în competiția internă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *