USR vrea același ministere în noul Guvern, chiar dacă toți miniștri formațiunii și-au dat demisiile, generând criza politică care a dus marți la demiterea cabinetului Florin Cîțu prin moțiune de cenzură, cu un număr record de 281 de voturi.

Ieșirea rapidă din criza politică este pentru Dan Barna ar fi ca USR PLUS să își reia portofoliile care au fost negociate la formarea coaliției în finalul anului 2020. USR PLUS nu va solicita funcția de președinte al Camerei Deputaților la o eventuală reluare a negocierilor pentru revenirea la guvernare, a precizat Barna

USR vrea același ministere în noul Guvern. Cea mai rapidă soluție de ieșire din criză – USR PLUS să preia aceleași ministere în viitorul Guvern, pe care le-a avut înainte, a declarat marți seară Dan Barna, citat de B1TV.

Din punctul nostru de vedere, este cea mai rapidă soluție de ieșire din criză, pentru că în momentul în care avem un alt premier dornic să constituie un guvern, structura de colaborare în cadrul coaliției e deja definită încă din decembrie și atunci ar putea fi o chestiune de zile dacă mergem pe structura deja agreată. Având agreată o structură, acea structură nu prevedea poziția de președinte al Camerei la USR în momentul acela. N-o s-o cerem acum. Sunt două scenarii. Dacă mergem pe scenariul în care structura de coaliție agreată la Vila Lac rămâne valabilă și avem doar situația schimbării premierului și discuția pe programul de guvernare, din punctul nostru de vedere aceasta este varianta cea mai rapidă prin care câteva zile am putea să avem un guvern stabil și cu majoritate”, a spus Barna.

Dacă discuția „e una serioasă”, a continuat Dan Barna, USR PLUS ar accepta și alte ministere.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca partidele parlamentare la consultări săptămâna viitoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *