Suspendarea internărilor pentru pacienţii cronici nu înseamnă închiderea spitalelor, ci doar prioritizarea cazurilor care nu pot fi amânate, spune secretarul de stat Raed Arafat. El a adus lămuriri miercuri seară, după ce decizia Guvernului a stârnit îngrijorare în rândul publicului.

„Ordinul nu închide spitalele. Ordinul nu închide serviciile ambulatorii care rămân deschise. Ordinul pune o prioritizare între cazurile care pot fi amânate şi situaţia în care ne aflăm şi unde sunt cazuri care au nevoie de resursa umană suficientă dedicată lor, cu specialitate ATI, Anestezie, Urgenţă”, a declarat, miercuri seară, Raed Arafat, citat de B1TV.

Suspendarea internărilor pentru pacienţii cronici. „La acest moment, retragerea ordinului și revenirea la situația în care spitalul e plin de cazuri care pot fi amânate și este presiune pe spital, e o decizie pe care o ia orice manager într-o situație de dezastre”, a mai spus Arafat.

„Este o situație de catastrofă medicală, pe care nu putem să nu o recunoaștem”, a precizat secretarul de stat.

„Salvarea de vieți are întotdeauna prioritate. Eu ca medic până mi se spune că trebuie să mă opresc din cauza Constituției, datoria mea este să salvez vieți”, a afirmat Arafat.

Leave a comment

Lasă un răspuns