Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea a deschis în localitatea Afumați primul magazin „concept”, model pentru rețeaua care urmează să fie deschisă în 2024 în întreaga țară.

Unitatea comercială are 2500 mp, iar ca spațiu de expunere are peste 13.000 metrii liniari de rafturi pe care, la momentul deschiderii au fost expuse 10.000 de articole. În prima fază, există deja peste 50 de producători români care au aderat la proiect existând discuții cu alte câteva zeci care vor adera în zilele următoare.

„Acest magazin este deschis printr-un parteneriat pe care Casa Unirea l-a încheiat cu un distribuitor local cu vechime care are capacitatea de a gestiona magazinul împreună cu noi. Suntem deschiși la noi colaborări cu companii locale care dețin magazine sau depozite și care doresc ca, sub conceptul Casa Unirea, să amenajeze spații în care să să comercializeze minimum 50% produse locale. În cadrul acestui model de business, partenerii suportă investițiile legate de amenajarea spațiului, iar noi ne-am asumat rolul de a aduce marfa de la producători români. Operăm, așadar, în continuare, ca intermediari și avem în plan să deschidem câte un astfel de magazin cash&carry în fiecare regiune a țării”, a declarat pentru Economica Mariana Cotoi, director general Casa Unirea.

În anul 2024 se previzionează ca un minim de opt magazine să fie deschise în toată țara. Prin realizarea unor astfel de puncte de desfacere se urmărește promovarea produselor românești care să ajungă la consumatorii finali din România la un preț corect atât pentru consumatori cât și pentru producători.

Magazinul beneficiază de suportul Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea prin accesul la rețelele proprii de achiziție, procesare primare și industrială. Rețeaua națională de clustere agricole asigură legătura directă cu producătorii de produse și oferă un flux continuu de aprovizionare. Rețeaua de centre regionale de stocare, depozitare și procesare industrială este în continuă dezvoltare și va fi principalul element care va adăuga valoare produselor din circuit.

Casa Română de Comerț Agroalimentar – UNIREA SA este o companie națională, înființată în baza Hotărârii de Guvern nr.933/2018. Societatea are scopul de a realiza un mecanism comercial funcțional care să conducă la valorificarea superioară a resurselor și producției agricole naționale putând desfășura complementar și activități conexe în vederea îndeplinirii obiectului principal de activitate.

Scopul Societății Naționale „Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA” – S.A. îl constituie, în principal, organizarea și desfășurarea comerțului cu ridicata și cu amănuntul, în depozite și magazine specializate, piețe și târguri, cu mărfuri agricole: cereale, legume-fructe, carne, lactate, ouă și altele asemenea, precum și operațiuni de import-export cu această categorie de mărfuri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *