Luminițele de Crăciun s-au aprins deja în Sectorul 3 al Bucureștiului, printre primele locații decorate din Capitală. Iluminatul stradal festiv a fost decis de autoritățile locale într-un an în care cetățenii sunt încurajați să stingă becurile din casă și să scoată aparatele din priză, pentru că cetățenii „merită” susține primarul Robert Negoiță.

Sărbătorile au venit mai repede în Sectorul 3 din Capitală, unde străzile au fost deja împodobite pentru Crăciun. Mii de luminițe îi vor încânta pe locuitorii din București pentru săptămânile ce vor urma iar, spre deosebire de ceilalți ani, nu doar parcurile au fost pregătite de sărbatoare, ci și bulevardele, transmite B1TV.

Începutul perioadei sărbătorilor de iarnă a fost marcat în Sectorul 3 cu multă voie bună, un peisaj de poveste și un spectacol de muzică. Cei mai fericiți sunt, bineînțeles, copiii, pentru care Crăciunul deja a început.

Pentru prima oară în trei ani, Primăria a decis că nu doar parcurile să fie pregătite de iarnă, ci și bulevardele din 19 zone din sector. Și asta în ciuda crizei energetice de care toți politicienii se declară îngrijorați.

E prima dată când Primăria Sectorului 3… noi nu am mai pus pe bulevarde, n-am mai pus decât în parcuri beculețe de iluminat. Începând din acest an, o să avem și pe bulevarde, pentru ca cetățenii din Sectorul 3 merită iluminat festiv”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Iar pentru cei care-și fac grijă de consumul mare de energie pentru iluminare, primarul a oferit asigurări că s-au luat măsurile necesare în acest sens: „Tot ce înseamnă iluminat în Sectorul 3, finanțat de Primăria Sectorului 3, este iluminat pe led, deci eficiența energetică, așa cum puteți să vedeți, nu am exagerat. Pur și simplu vrem să avem atmosfera de sărbatori. Cetățenii ne-au cerut treaba asta și normal că Primăria să fie sensibilă la solicitările cetățenilor”.

În acest proces de înfrumusețare a sectorului, însă, Primăria Generală a Bucureștiul nu a dorit să contribuie, acuză Negoiță.

Îmi pare rău că Primăria Generală nu și-a alocat buget măcar un bulevard să facă, așa cum ar fi fost oarecum normal”, a spus Negoiță.

Sunt 2433 de echipamente montate în sector pe perioada Sărbătorilor de iarnă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *