Salariile vor fi majorate pentru angajații din sănătate, educație și poliție
Salariile vor fi majorate pentru angajații din sănătate, educație și poliție

Salariile vor fi majorate pentru angajații din sănătate, educație și poliție, a anunțat vineri premierul Nicolae Ciucă, la scurt timp după ce sindicaliștii amenințaseră cu acțiuni masive de stradă. Decizia a venit după ce Ministerul de Finanțe a modificat proiectul de ordonanță care îngheța veniturile.

Salariile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022.

Astăzi avem pe masa de lucru Ordonanţa de Urgenţă privind principalele măsuri bugetare şi proiectul de lege privind plafoanele de cheltuieli.

Din discuţiile pe care le-am avut şi dezbaterile la nivelul fiecărui minister, a reieşit angajamentul ferm al Guvernului României pentru a pregăti şi elabora un buget echilibrat şi responsabil, fundamentat pe mai multe coordonate: protejarea veniturilor populaţiei şi sprijinirea persoanelor cu venituri mici sau ce aparţin unor categorii vulnerabile care au cea mai mare nevoie de susţinere”, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă, potrivit B1Tv.

Decizia s-a luat pe fondul nemulțumirilor bugetarilor, care au amenințat cu greva generală.

Prin excepție de la alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021″, se arată în ordonanța de urgență.

Reprezentanții cadrelor didactice nu cedează: „Protestele categoric vor începe”

Rămâne de văzut dacă bugetarii se vor mulțumi cu doar câteva sute de lei în plus la salariu, în contextul amenințării inflației galopante. Liderii reprezentanților din educație au declarat deja că nu vor ceda.

Din 2020 până în prezent, guvernul a amânat din șase în șase luni majorarea salariilor profesorilor.

Protestele categoric vor începe. Refuz să cred că în contextul valului de scumpiri colegii noștri vor accepta o nouă minciună.

(…) Nesimțirea guvernului este foarte mare se pare, dar se găsesc mulți bani pentru ei, salarii de zeci de mii de euro care se dau la tot felul de agenții. Guvernul știe doar de frică, se pare. Cum au anunțat cele trei federații protestele, au anunțat majorări”, a declarat Constantin Rada, lider de sindicat FSLI, pentru RTV.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *