Riscul de tromboză asociat administrării vaccinului Johnson & Johnson a determinat autoritățile sanitare americane să recomande populației vaccinarea cu celelalte două seruri autorizate, respectiv Pfizer și Moderna. Cu toate acestea, serul de la Johnson & Johnson poate fi administrat în continuare.

Recomandările sunt valabile pentru adulți. Totuși, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor precizează că este mai bine ca oamenii să se vaccineze cu orice vaccin decât să rămână nevaccinați astfel că serurile J&J vor fi în continuare disponibile.

Decizia anunţată de Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) dă o lovitură grea serului de la Johnson & Johnson, căruia i-au fost atribuite nouă decese în ţară, potrivit agenției AFP, citată de Digi24.

Astăzi, CDC își declară susținerea pentru ultimele recomandări ale Comitetului Consultativ privind Practicile de Imunizare pentru prevenirea COVID, exprimând preferința medicală ca oamenii să se vaccineze cu un vaccin pe bază de mesager ARN, în loc de serul Johnson & Johnson”, se arată într-un comunicat CDC, precizând că recomandări similare au fost făcute și în alte țări, cum ar fi Canada sau Marea Britanie.

Riscul de tromboză înseamnă formarea de cheaguri de sânge care se pot depune în vene, organe, mai ales la inimă sau creier, provocând infarctul sau accidentele vasculare și cerebrale. Cu toate acestea, CDC insistă că este bine ca oamenii să se vaccineze cu orice vaccin, decât să rămână neimunizați, iar serul J&J va rămâne disponibil, mai ales pentru persoanele cărora vaccinurile cu ARN mesager le sunt contraindicate, în special din cauza reacţiilor alergice.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *