De ce va fi sigilat și ascuns într-un seif pentru 90 de ani testamentul reginei Elisabeta a II-a
De ce va fi sigilat și ascuns într-un seif pentru 90 de ani testamentul reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anulat prânzul oficial, tradiție înainte de Crăciun, din cauza amenințării variantei Omicron a coronavirusului. Această variantă se răspândește rapid în Regatul Unit și a determinat precauție în toate instituțiile și zonele sociale.

Regina Elisabeta a II-a a anulat prânzul de Crăciun cu familia extinsă, la fel ca și anul trecut.

O sursă susține că exista impresia că evenimentul anual – care a fost anulat și în 2020, tot din cauza pandemiei – ar putea periclita planurile de Crăciun pentru prea multă lume, transmite BBC, citat de B1TV.

Principala figură din sectorul medical al Angliei, prof. Chris Whitty, recomandase anterior prioritizarea evenimentelor „care chiar contează”, astfel încât să se reducă riscul de răspândire a infecției cu Omicron.

Prânzul urma să se desfășoare la începutul săptămânii viitoare, la Castelul Windsor.

Decizia suveranei vine în contextul în care familiile britanice își evaluează planurile pentru Crăciun în lumina actualului trend pandemic din țară. Numărul infectărilor este în creștere, iar la bilanțul de miercuri au fost raportate 78.610 de cazuri noi.

Premierul Boris Johnson a îndemnat populația să își desfășoare viața cotidiană cu prudență, dar a precizat că nu va anula evenimente și a respins acuzațiile potrivit cărora ar încerca să introducă un lockdown tacit, acuzații care și-au găsit ecou inclusiv în rândurile conservatorilor britanici.

În general, regina în vârstă de 95 de ani găzduia acest prânz pentru familia extinsă, înainte să plece pentru Crăciun la Casa Sandringham din Norfolk, reședința privată a patru generații de monarhi britanici începând cu 1862.

Cu ocazia evenimentului, șefa statului britanic avea posibilitatea de discuta cu rude care nu au posibilitatea de călători la Norfolk.

În general, la prânz participă copiii, nepoții și strănepoții suveranei, dar și verii ei – Ducele de Gloucester, Ducele de Kent și Prințul Michael de Kent.

Pentru Regina Elisabeta a II-a va fi primul Crăciun după moartea Ducelui de Edinburgh, Prințul Philip, cel mai longeviv consort al unui suveran britanic în exercițiu.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *