Vaccinarea la chiuvetă a a dus România pe locul 1 în Europa
Vaccinarea la chiuvetă a a dus România pe locul 1 în Europa

Vaccinarea la chiuvetă a a dus România pe locul 1 în Europa. Sunt mii de situații în care unii români au ales să se vaccineze fictiv doar pentru a beneficia de drepturile pe care le oferă certificatul verde. Acest lucru a dus la un nedorit loc pe podium, explică ministrul de interne, Lucian Bode.

Sunt peste 1.300 de persoane cercetate și peste 500 de dosare penale pentru aceste fapte, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, duminică seară, într-o emisiune B1 TV.

De multe ori sunt trist când se vorbește despre Ministerul de Interne… știți cum li se spunea înainte de Revoluție polițiștilor, sunt „milițieni”. Este fals! (…) Ajungând la polițiști, pe zona de siguranță publică, să știți că infracționalitatea în pandemie nu a intrat în adormire – dimpotrivă, s-a modernizat, și-au modernizat modul de acțiune. Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, «vaccinarea la chiuvetă». Suntem pe locul 1 în Europa la această infracțiune. Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive”, a declarat Lucian Bode.

De altfel, România are și una dintre cele mai mici rate de vaccinare din UE. De la debutul campaniei naționale, în țara noastră au primit măcar o doză de ser aproape 7,9 milioane de persoane. Numărul vaccinaților cu așa-numita doză booster a trecut de 1,89 milioane, arată datele transmise duminică seară de autorități. În total au fost administrate mai bine de 15,6 milioane de doze.

Din punct de vedere epidemiologic, duminică au fost raportate 499 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. La ora de transmitere a bilanțului, numărul pacienților COVID-19 din unitățile sanitare de profil era de 3.190, iar 526 dintre aceștia erau în secțiile de Terapie Intensivă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *