Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că toate neregulile legate de certificatele verzi vor fi aspru pedepsite. Persoanele care falsifică certificate verzi vor ajunge la pușcărie.

Lucian Bode îi avertizează pe cei care falsifică documente că vor fi aspru pedepsiți deoarece reprezintă un pericol pentru comunitate.

”Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie… Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău”, a spus Lucian Bode. Ministrul de Interne crede că numărul infracțiunilor va fi în scădere după apariția primelor condamnări.

Lucian Bode „Le transmit tuturor: vor merge la pușcărie”

”Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări.Avem 362 de dosare penale, 850 de persoane cercetate pentru teste PCR false, pentru certificate și adeverințe de vaccinare false. Le transmit tuturor: toți vor merge la pușcărie”, a declarat Bode.

În prezent, în România se desfășoară numeroase anchete legate de suspiciuni legate de vaccinare și de obținerea certificatului verde.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a informat luni că până acum au fost transferaţi 26 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 în Ungaria, în urma înțelegerii dintre România și țara vecină privind preluarea unor pacienți. Unul dintre pacienți a decedat, a mai precizat ministrul.

„Am reuşit să transferăm în Ungaria 26 de pacienţi: 17 la ATI şi 9 într-o formă nu atât de gravă, având nevoie doar de oxigen. Dar situaţia celor 17 este una extrem, extrem de critică. Din păcate, trebuie să vă dau şi o veste tristă: unul din cei 17 români transferaţi în Ungaria a decedat”, a declarat Lucian Bode.

„Dacă ne uităm la cifrele din spitale, constatăm că avem o medie zilnică de aproximativ 15.000 de infectaţi. Avem o medie zilnică, din păcate, de 300 de decese. La ATI sunt peste 1.700 de pacienţi, iar în UPU avem peste 1.900 de pacienţi, dintre care aproximativ 300 aşteaptă în UPU eliberarea unui pat în ATI”, a mai precizat Lucian Bode, ministrul interimar.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *