Federația sindicală Sanitas vrea să dea Guvernul în judecată
Federația sindicală Sanitas vrea să dea Guvernul în judecată

Federația sindicală SANITAS vrea să dea Guvernul în judecată pentru a asigura aplicarea integrală a Legii salarizării în Sănătate și Asistență Socială. Legea a fost adoptată în 2017, dar nu a fost implementată în totalitate până acum.

Aproximativ 75.000 de membri ai federației au susținut acest demers, iar SANITAS încurajează alți membri să li se alăture, transmite B1TV.

Într-un comunicat, conducerea SANITAS a declarat: „Am declanșat procesul împotriva Guvernului României! Aproape 75.000 de membri SANITAS s-au alăturat inițiativei și au venit lângă noi pentru a da guvernul în judecată. Cerem aplicarea integrală a Legii salarizării bugetarilor (Legea 153/2017) pentru TOȚI membrii SANITAS care fac parte din TOATE categoriile de angajați din Sănătate și Asistență Socială.”

SANITAS a îndemnat membrii să se alăture demersului pentru a-și recupera drepturile salariale restante din ultimii trei ani. Organizația sindicală a menționat că deja a demarat procedurile și că liderii locali și județeni ai SANITAS au strâns semnături, au consultat o societate de avocatură, iar procesul a început.

În comunicat, SANITAS a subliniat: „Dorim să recuperăm toate veniturile salariale pe care guvernul le datorează membrilor noștri pentru ultimii trei ani!” Federația a amintit că membrii săi includ personal medical, personal nemedical, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, personal contractual sau funcționari publici din DSP.

Acest demers vine în contextul nemulțumirilor legate de salarizare și finanțarea sistemului sanitar, iar în trecut, SANITAS a amenințat cu greva generală.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *