Sateliții lui Elon Musk sunt amenințați cu distrugerea chiar de către ruși. Fostul președinte Dmitri Medvedev a anunțat că forțele militare ruse iau în calcul posibilitatea să distrugă constelația de sateliți Starlink aflată deasupra Rusiei și a zonelor de conflict din Ucraina, pentru a împiedica și mai mult forțele ucrainene, sprijinite de occident, să obțină victorii.

Sunt vizați sateliții lui Elon Musk deasupra teritoriului Federației Ruse și a zonei de operațiuni militare speciale și a bazinului Mării Negre pentru a asigura securitatea tuturor unităților care participă la războiul din Ucraina, a transmis Medvedev, potrivit B1TV.

Constelația de internet Starlink de la Space X a înfuriat Rusia, deoarece s-a raportat că sistemul de satelit Starlink a fost folosit pentru a ghida și modifica focul asupra navei amirale a Flotei Mării Negre, crucișătorul Moskva și acesta este unul dintre motivele pentru care a fost lovit cu rachete și s-a scufundat.

Acest lucru a fost dezvăluit de noi date de la Statul Major al Federației Ruse, a informat Republic World.

La 26 februarie 2022, Elon Musk a anunţat că sateliţii Starlink au devenit activi peste Ucraina după o solicitare din partea guvernului ucrainean de a înlocui serviciile de internet distruse în timpul invaziei rusești.

Până la 22 martie 2022, SpaceX a trimis peste 3.500 de sateliţi pentru a permite ucrainenilor accesul la reţeaua Starlink.

Variantele Ucrainei și Rusiei privind scufundarea navei

Ucraina susține că a lovit crucișătorul Moscova cu două rachete Neptun. Rusia, de celalaltă parte, a transmis că nava a fost avariată grav când a explodat muniția de la bord. Explozia a fost pusă pe seama unui incendiu.

Asta este nava amiral a flotei Rusiei de la Marea Neagră și a cam îmbătrânit, dar este un simbol al puterii navale rusești în Marea Neagră”, declarase prof. Michael Petersen, directorul Institutului de studii maritime privind Rusia din cadrul Colegiului de Război Naval al Statelor Unite.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *