Vladimir Putin
Vladimir Putin

Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, l-a provocat pe președintele rus Vladimir Putin la o luptă unu-la-unu, sugerând că câștigătorul decide soarta Ucrainei. Provocarea a fost lansată de excentricul miliardar pe twitter.

„Îl provoc pe Vladimir Putin la o singură luptă”, a scris Elon Musk pe twitter. De altfel, Numele lui Vladimir Putin a fost scris în acest mesaj cu litere slave.

În plus, Musk și-a încheiat mesajul cu „Miza este Ucraina”, afirmație scrisă tot în limba rusă, indicând aparent că câștigătorul duelului va decide soarta războiului Rusia-Ucraina.

Întrucât Putin nu are un cont personal de Twitter, Musk a etichetat într-o altă postare contul oficial de Twitter al președinției ruse  „@KremlinRussia_E”. Sunteți de acord cu această luptă? a întrebat Elon Musk.

Politicienii ucraineni de până au salutat oferta. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, el însuși un fost boxer, a răspuns cu trei emoji-uri care sugerează o îmbrățișare.

Președintele rus nu a răspuns încă.

Elon Musk a fost un susținător vocal al guvernului de la Kiev de când a început invazia rusă în Ucraina. La începutul acestei luni, una dintre companiile deținute de antreprenorul din California, Starlink, a furnizat Ucrainei o serie de antene satelit destinate să protejeze accesul la internet în țară.

De asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit cu Elon Musk pe 6 martie și a transmis apoi că Ucraina va primi antene Starlink suplimentare pentru a ajuta orașele distruse fără acces la internet.

Totodată, Zelenski l-ar fi invitat pe Musk în Ucraina, după terminarea războiului inițiat de Rusia. „Îi sunt recunoscător pentru că a sprijinit Ucraina cu cuvinte și fapte”, a spus Zelenski într-un mesaj pe twitter despre Elon Musk.

Elon Musk declara în martie 2020 că a făcut arte marțiale în copilărie: kyokushin karate, taekwondo, judo și jiu-jitsu brazilian.

Putin are centura neagră la judo și, până acum două săptămâni era președinte onorific al Federației Internaționale de Judo, dar titlul i-a fost suspendat, iar centura neagră i-a fost retrasă.

În contextul războiului din Ucraina, Musk a spus de mai multe ori că va ajuta pe cât posibil țara invadată, mai ales cu ajutorul sistemului de sateliți Starlink care furnizează conexiune internet.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *