Contre între prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu și deputatul PSD Marian Mina pe tema despăgubirilor stabilite de Comisia Europeană pentru fermierii români, afectați de prețul cerealelor ucrainene.

După ce Dan Motreanu, care este și europarlamentar, a dezvăluit că a primit informații din partea Comisiei că Ministerul român al Agriculturii nu a putut demonstra pierderile fermierilor pentru a primi despăgubiri mai mari, deputatul social-democrat l-a atacat, spunând că Motreanu este vinovat de pagubele fermierilor, pentru că a votat ridicarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene. În replică, europarlamentarul liberal somează PSD să declare public dacă mai susține sprijinirea Ucrainei și aseamănă declarațiile lui Marian Mina, „zis Scheletul sau Barieră”, cu cele ale lui Vladimir Putin, în privința cerealelor ucrainene. Comisia Europeană a anunțat prin vocea președintei Ursula von der Leyen că ajutorul dat fermierilor din țările afectate de cantitățile mari de cereale ucrainene intrate pe piață va fi majorat în urma intervenției României, potrivit Digi 24.

„Comisarul European, cu care am discutat la finalul ședinței, atât împreună cu colega mea Carmen Avram, cât și în particular, ne-a spus foarte clar ca România, prin Ministerul Agriculturii, nu a putut demonstra pierderile avute. Comisarul European ne-a explicat că a avut și o discuție particulară cu ministrul Agriculturii, Petre Daea”, a arătat Dan Motreanu.

Mina, atac la Motreanu: „Ai sabotat sistematic” agricultura românească Europarlamentarul liberal a fost atacat în aceeași zi de deputatul PSD de Giurgiu Marian Mina, care îl face vinovat de situație pe Motreanu, pentru că a votat ridicarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene.

„Motreanu a ieșit din dulap ca Nicușor și ne dă lecții pe agricultură. Tocmai tu care ai stat ministru la Agricultură două săptămâni și ai spart ușile la minister de „competent” ce ai fost. Motreanu, ai prins muște ani de zile în Parlamentul European, n-ai făcut nimic pentru agricultura românească. Din contră, ai sabotat-o sistematic! Tu, cu mâna ta fină, ai votat ridicarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene. De asta suferă azi fermierii români, Motreanu! Spune-ne, înțeleptule, de ce domnul Aurescu #ratareSchengen nu a fost în stare să negocieze în Regulamentul european niciun fel de compensații pentru fermierii români?! Mai departe, de ce nu ai cerut tu, patriotule din dulap, ca în acest regulament votat de tine în Parlamentul European să fie protejați fermierii români?! De ce ai votat cu două mâini și acum te dai viteaz?!”, a scris Marian Mina joi, într-o postare pe Facebook.

Replica lui Motreanu: „Scheletul sau Barieră crede că se pricepe la toate”

Replica lui Dan Motreanu a venit astăzi, prim-vicepreședintele PNL somându-i pe liderii PSD „să spună opiniei publice dacă mai susțin sprijinirea Ucrainei”. „Un pesedist de la Giurgiu, fost taxator la barieră și fără școală, pe numele său Mina (zis Scheletul sau Barieră), care crede că se pricepe la toate, ne-a acuzat că am votat în Parlamentul European pentru eliminarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene. Acest reprezentant de seamă al PSD-ului, care mai nou este vocea publică a PSD-ului și îi atacă pe toți miniștrii PNL, spune de fapt că PSD nu este de acord cu coridoarele de solidaritate pentru Ucraina. Acest personaj care dă o palmă bunului-simț la fiecare ieșire, a ajuns, mai nou, portavocea oficială a PSD-ului”, a scris la rândul Dan Motreanu pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *