https www.gandul.ro wp content uploads 2023 01 Clotilde Armand

Activitatea edilului Clotilde Armand continuă să intrige și nici în 2023 nu scapă de brațul lung al legii. De data aceasta, primarul Sectorului 1 este denunțat pentru abuz și neglijență în serviciu, iar împreună cu Clotilde Armand „pică” și Dan Milea, cunoscut activist din București.

Dan Milea este acuzat de infracțiunea de uzurpare de calități oficiale.

Asociația pentru Dreptul Urbanismului face denunț penal

Clotilde Armand, „în calitate de Primar al UAT Sector 1”,  și Dan Milea, „în calitate de persoană fizică”, sunt denunțați de Asociația pentru Dreptul Urbanismului (ADU).

ADU a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 un denunț penal împotriva celor doi pentru „săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale, prevăzută la art. 258 alin. (1) și alin. (2) din Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, care se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă, a infracțiunilor de abuz în serviciu, prevăzută la art. 297 alin. (1) Cod penal și neglijenta in serviciu, prevăzută la art.298 din Codul penal”.

În fapt, se arată că, „în data de 25.11.2020, primarul Clotilde Armand a emis un mandat, fără număr și fără dată, pe care l-a transmis Autorității Naționale de Supraveghere pentru Serviciile Comunitare de Interes Public (ANRSC), prin care îl mandata pe Domul Dan Milea să reprezinte autoritatea în fața organelor de control”.

Dar, remarcă ADU, „la momentul efectuării controlului de către inspectorii ARNSC la sediul Primarului Sectorului 1, subdiviziunea administrativ-teritorială Sector 1 a fost reprezentată de domnul Milea Dan în baza unei împuterniciri fără număr și fără dată”.

Notând faptele petrecute, Asociația pentru Dreptul Urbanismului arată că acțiunile primarului Clotilde Armand și ale lui Dan Milea „au prejudiciat subdiviziunea administrativ-teritorială, în urma sancționării, pe de o parte, iar pe de altă parte, interesele colectivității locale Sector 1 nu au fost reprezentate în condițiile legii”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *