Scandal miniștrii francezi. Demnitari au luat masa la restaurant
Scandal miniștrii francezi. Demnitari au luat masa la restaurant

Scandal miniștrii francezi. Mai mulți demnitari din guvernul francez sunt acuzați că au luat masa în restaurante clandestine din Paris, încălcând restricțiile anticoronavirus.

Autoritățile au deschis o anchetă, după ce postul de televiziune M6 a difuzat un reportaj filmat cu camera ascunsă în care unul dintre organizatorii serilor respectiv a recunoscut că la ele au luat parte și membri ai executivului, însă a evitat să îi numească.

Mai mulți miniștri din Franța sunt acuzați că ar fi luat cina în restaurante clandestine, în ciuda restricțiilor anti-coronavirus, relatează B1TV.

Scandal miniștrii francezi. Bărbatul susține că a luat cina alături de o serie de miniștri în două sau trei restaurante care funcționau ilegal. Pentru că încă nu a fost dezvăluit niciun nume concret, pe Twitter a devenit popular hashtag-ul #OnVeutLesNoms, sau mai exact „vrem nume”. Peste 16.000 de utilizatori doresc să afle numele participanților și solicită demisia lor din executivul francez, potrivit Time News.

M6 a difuzat un material ce ar fi fost filmat cu camera ascunsă într-un loc prezentat ca „un restaurant subteran localizat în districtele frumoase”, unde nici participanții și nici chelnerii nu purtau măști și nu respectau măsurile de distanțare. Postul de televiziune a intrat și în posesia unor imagini de la un alt eveniment, unde și-au făcut apariția zeci de invitați, iar câțiva se sărutau între ei.

„Am luat cina în această săptămână în două sau trei restaurante – despre care se presupune că sunt restaurante subterane – cu un număr de miniștri. Deci asta mă face să râd ușor. Suntem într-o democrație. Facem ce vrem”, a spus unul dintre presupușii organizatori intervievați, conform Good Word News.

Poliția din Paris a precizat pentru AFP că, la solicitarea Ministerului francez de interne, a deschis o anchetă pentru a verifica evenimentele prezentate în reportaj.

„În urma reportajului M6, am cerut prefectului poliției din Paris să verifice acuratețea faptelor relatate, astfel încât, dacă sunt verificați, să fie trași la răspundere organizatorii și participanții la acele cine”, a scris Gerlad Darmanin, duminică, pe Twitter.

Leave a comment

Lasă un răspuns