PNL îi răspunde lui Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, care a anunțat vineri că i-a cerut lui Marcel Ciolacu să solicite în Coaliție amânarea Legilor Educației. „Există un consens în coaliție și un calendar asumat ferm”, transmite purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.
Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, i-a cerut președintelui PSD Marcel Ciolacu prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educației în coaliție și în guvern. „Noile legi au nevoie de o serioasă revizie și de consultări cu mediile educaționale”, susține Dîncu. În replică, PNL spune că în Coaliție a fost stabilit un calendar și acesta va fi respectat, citat de Digi 24.

„Calendarul pe Legile Educației este agreat în coaliție și rămâne același. Nu înțelegem declarațiile domnului Vasile Dîncu, mai ales că nu sunt în concordanță cu cele asumate de PSD în această situație. Ce este clar e că Legile Educației își vor urma parcursul așa cum am stabilit. Vor intra pe circuitul de avizare interministerială în Guvern, spre adoptare, după ce experții partidelor din coaliție le-au consultat, iar ulterior vor merge în Parlament pentru a fi dezbătute și votate. E posibil ca domnul Dîncu să nu fi fost informat. Nu știm. Cert este că există un consens în coaliție și un calendar asumat ferm pe tema Legilor Educației”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Președintele Consiliului Național al PSD spune că „sunt multe lucruri care vor trebui refăcute”. „După o scurtă analiză a proiectelor de lege, constatăm că sunt multe lucruri care vor trebui refăcute și căutate soluții la unele probleme. Sunt multe măsuri administrative, dar puține schimbări de paradigmă care să ne dea certitudinea că vor asigura adaptarea școlii și a copiilor la schimbările rapide de la nivelul culturii, civilizației și mediului tehnologic”, susține președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu. Ministrul Educției, Ligia Deca, anunța în decembrie anul trecut că noile legi ale educației vor fi prezentate la începutul acestui an. „Legile educaţiei, aşa cum am mai afirmat, vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică şi integrare a feedback-ului venit, la începutul anului viitor după perioada de vacanţă şi cred că cel mai potrivit ar fi să avem o conferinţă de presă dedicată la lansarea lor în care se explică toate reformele”, spunea Ligia Deca. Vineri, specialiştii în educaţie din partea PSD, PNL şi UDMR s-au întâlnit pentru a discuta pe marginea noilor legi ale educației.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *